26. okt 2013 15:55
Za izdelavo šefovega raviola sem dobila zagnanost ob gledaju oddaje.Predvsem me je zanimalo,kako se bodo obnesli šefovi nasveti.Rekel je da na 1 kilogram moke da nekje 30 rumenjakov,sama pa se za proba naredila testo iz 10 dag ostre moke,10 dag gladke moke,4 rumenjkov(velikih) in žlico vode.takoj po mesenju testa ,sem ga vakumsko zapakirala.Nadev sem naredila iz spasirane in dobro ožete špinače,skute,muškatnega oreščka in soli.Dala sem ga v dresirno vrečko in v hladilnik.Testo sem drugi dan zvaljala,izrezala kroge,nadevala z špinačo,v sredini sem pustila manj nadeva,da je bilo kot gnezdece.V sredino sem položila res počasi rumenjak(nobeden si mi ni razlil) in počasi pokrila z drugim testom.To testo,samo z rumejaki se pa veliko bolje obnaša kot napravljeno z celim jajcem.Je bolj voljno in ga je lepše oblikovat...najbrž (moje laično mnenje)beljaki v testu testo trdijo (kot je že omenila mamamia).Zunanji rob spodnjega kroga sem na fino premazala z rahlo stepenim beljkom.Drži kot uhu lepilo..
Bannanna imš prav.Ta gigant raviol z rumenakom je znan.Tudi sama imam v eni res dobri knjigi o paštanju noter slično recepturo.Samo da v njej nastopi testo iz špargljev,špargljev nadev in rumenjak.
Meni se je tukaj šlo bolj za šefove nasvete o testu samo z rumenjaki in o vakumiranju testa,kako se to obnese.Po sprobanju sem videla da odlično.Prav bo prišlo kakšno nedeljo,da lahko hitro skončamo raviole,ker imamo vse že predpripravljeno...tako kot v gostilni.
Branka..kuhala sem jih 4 minute,lahko bi še pol minute več..drugič bom.Pazit moraš ,da položiš raviole v vrelo vodo,vode naj bo dovolj da je ravioli ne zamorijo.Postrežemo takoj.
Šefov raviol je bil špinačni,vseboval še jurčkovo kremo in bil piramidaste oblike.Sama sem za v prvo izbrala lažjo pot..bom naredila tudi njegovo izvedbo..Jurčkov mi je bilo škoda,če mi ravioli ne bi uspeli,piramidasta oblika je malekost težja.
Vrtejbenka