11. okt 2012 9:26
menola je napisal/a: |
Še vsak reality na tv je bil vedno zrežiran tako, da ne manjka krega, "prijateljstva" in sexa... in to privlači debato , moraliziranje, občutke večvrednosti pri gledalcu. V tej oddaji pa izstopa profesionalnost Bineta, ki je več kot profi kuhar saj je umetnik in kreativec - svetovni. Všeč mi je, da išče in najde slovenska živila katerim da posebno, sodobno noto. Mislim , da je on razočaran nad kandidati. Med kandidati me predvsem moti Zoki, ki misli, da je "bog i batina"če je bil 30 let kuhar v gostilni kjer dlje od brancina v soli ( katerega lahko pripravi 10 letni otrok po navodilih, ki so klasična) nima specialitet vrednih višje kulinarike. Zakaj pa je pristal na zavodu? Rok in Tinca sta mi še najbolj zavzeta za kuhanje in mislim, da je le Rok tisti, ki bi lahko vodil gostilno. No morala sem pristaviti svoj piskrček.
pa lep dan ;) menola
|
No, ja, načeloma se strinjam, pripomnil pa bi, da so pravzaprav vsi tam " luzerji ", ki jih je življenski tok naplavil v tole gostilno, da si kao, izpolnijo " sanje " o lastni gostilni! Tako se ne obnaša zrela oseba, no, to nam hočejo mal sugerirat v kapitalizmu, češ, saj je zmeraj kakšn izhod, da ne bi premišljevali o čem drugem ( kruha in iger ) in, da nam na misel ne pridejo puške. Drugač, ( za večino bogokletno ) šef je tudi v isti kategoriji ( kuhar oh in sploh, pristane v poneumljajoči oddaji komercialne televizije ).
A ja, mi gledalci pa tudi ( če si zvečer ne moremo kaj bolj pametnega umislit ).
Tamala je napisala, da bi rad jedi probala. Glede mene, hvala lepa, govedina s ostrigami pri meni pride v isto kategorijo kot piščanc s cimetom: imam se za firbčnega, tolk pa firbčnega pa spet ne, da bi to poskusil.
ežoj