Živjo!
Kmalu (no, ne še tako kmalu :)) bo ati praznoval abrahama. Nekako je padla ideja, da bi ga organizirali blizu doma na nekam vaškem prostoru, kjer je možnost bivanja zunaj in pa noter (glede na vreme, čeprav naj bi takrat že bilo toplo). Torta, sladice niso problem (bo pridna hčerkica spekla), problem pa nastane ker se z mamo ne moreva dogovorit kaj pripraviti konkretnega za jesti. Vsi smo se strinjali, da bi bil to bolj nekakšen piknik abraham, ne tisti ''uradni'' gostilniški.
Bi pa to trajalo verjetno v nekakšnih dveh delih, ker bo večina povabljenih s kmetov (sosedje, prijatelji, sorodniki in pa tudi mi doma) bodo verjetno šli vmes domov opravit potrebno in se vrnili nazaj (nekakšna ustaljena praksa nas kmetov :P). Razmišljava o peki izpod sača, kar bi pekel naš sosed (strasten pek), tukaj bi blo meso več vrst pečeno skupaj z zelenjavo, krompirjem (zakaj to govorim, verjetno bolj veste kaj je to kot jaz). Poleg bi bilo tudi kako pohano piščanjčje, pečeno piščančje, pečenka, potem pa še kakšen pražen krompir in pa riž, seveda še kakšna zelena solata, paradižnikova tudi morda. To je bila ideja za prvi del, nekako kot kosilo. Pa si pač vzame kar njemu bolj odgovarja. Nato bi se pa peklo stvari na žaru (čevpčiči, perutničke, hrenovke, bučke, ražnjiči, pa še malo paprike, melancanov (kaj bučke in melancani so maja še/že v prodaji-zdaj zavedla da niti ne vem:)), ker imamo tudi vegeterijance v sorodstvu. Kot priloga pa bi bile zraven še solate (francoska, krompirjeva, pa se bi še kakšna najdla-zbiram predloge).
Mama hoče še med vse to spraviti še golaž, ki bi se kuhal zunaj v kotlu poleg žara.
v grobi oceni bi bilo približno 70 gostov. Začetek nekje ob 13.00, nato pa do kdaj bo bo :), predvideavamo da bi vmes bila tista luknja med 17-19 uro ko bi nekateri odšli.
pecivo: žarbo šnite, vsega po 15 (ne vem če je recept že v kulinariki, če ga nebom najdla ga pošljem, ker to pecivo je zadetek v polno povsod kjer ga prinesem), najboljše razpokani šokoladni piškoti, ACE rezine, pecivo s kislo smetano, pa še slani 'rogljički'.
Zanima me vaše mnenje o celotnem načrtu, je vsega preveč/premalo, kakšne so vaše izkušnje z takšnimi praznovanji, predlogi za kakšne druge jedi oz. predlogi nasplošno.
LP in hvala vnaprej.
pohorka_ančika