15. nov 2012 15:15
Čudi me da je kar nekaj uporabnikov zadovoljnih. Še moje popolnoma sveže in zelo razočarano mnenje o širokem kuharskem Berghoffovem nožu iz Petrola:
- Nož razpakiram. Videti je odličen. Krasna oblika. Malo težji a občutek dober.
- Pogledam ostrino. Za zelenjavo definitivno ni v redu. Tudi rezanje zelja v tanke rezine gre slabo. Sledi brušenje.
- Po brušenju isto. Material ima precej grobo strukturo in se ga ne da nabrusit v nulo. Bo pa verjetno zato trši.
- Poizkusim isto rezanje z že malo 'skrhanim' starim DIckovim nožem. Gre kot v maslo.????. Nemogoče.
- Še enkrat temeljito brušenje. Še vedno je ostrina daleč ispod Dickove.
- Poizkusim enostaven test trdote. S konico Dickovega noža zarežem kakšne 3 mm nad rezilom. Dickov nož pusti globoko prasko. Poizkusim z Berghoffom opraskati Dickov nož. Tudi opraska ga ne.
- Isto poizkusim z Solingen nožem. Rezultati so isti.Material je premehak za resno delo.
Žal s takim nožem nimam kaj početi. Nož je neoster iz zelo mehkega materiala. Da ne bom delal krivice podjetju Berghoff. Morda ima različne serije za različne namene. Vendar me nož iz Petrola definitivno ni prepričal. Raje dam za nož 10x več in z užitkom pripravljam hrano, kot da imam v roki nekaj neostrega.
Morda bo to sporočilo zbrisano, morda bo pa vseeno kdo veselm ker ne bo stran vrgel nekaj EUR. Očitno bo treba dober nož kupiti na pravem mestu in pravo znamko. Nad Solingen in Dickom sem bil do sedaj zadovoljen.
Lep pozdrav
Pridruženi
Sporočilo je spremenil(a) topotopo9001 dne 19.nov 2012 09:55