20. sep 2012 19:38
V živo sem s svojega balkona videla in slišala ušivo bitko za košček zemlje. Grožnje z orožjem, krivično sojenje ( jaz vem, kaj se je zgodilo, ker sem videla, ne pa lažniva priča, ki je sedel na drugi strani hiše, potem pa je lagal na sodišču). Vsakič se zabojim, da se bo ponovilo. In samo živeti v bližini je grozljivo.
Sem pa pred časom spraševala, ali so pri nas pretepli, ali kaj naredili kakemu direktorju, ki je zafural firmo in so ostali ljudje brez vsega. Jaz se tega ne spomnim.
Sloveci smo trpežni, ponavadi plačujemo napake za druge ljudi in agesijo obnemo proti sebi. Alkohol, samomor, bolezen.
Poznam grozljivo zadevo, ki že 4 leta čaka na prvi narok na sodišču. Sodišče 4 leta ne odloči o začasni odredbi, 2 leti ni vročen obtožni predlog ( nadzorstvena je nč od nč). Na GPU so že dve leti pritožbe na policijo, ki je ponarejala, prikrivala in podtikala. Niti odgovora ni, ker si ne upajo. Tožilec preprosto napiše, da javna listina ne velja, in razpolaga s tujim premoženjem, odloča namesto sodišča.
Ali lahko v taki državi kdo računa, da sodišče na civiliziran način reši spore, ki so se vedno reševali z veliko hude krvi. Jaz ne verjamem v pravo. Howgh.
F r i n a