Temo o jeansu-džinsu-đžinsu sem iskala v vseh možnih oblikah imena pa je nisem našla. Če sem kaj zgrešila, to pripisujem pozni uri in napol priprtim vekam in prosim preusmerjenje.
Moj problem je namreč nov jeans. Ker sem vertikalno precej razpotegnjena, težko kupim hlače in ko najdem nekaj, kar vsaj približno solidno izgleda to takoj kupim. Tokrat sem po parih letih spet naletela na, kratko in jedrnato povedano, smrdljiv jeans. Jeans, ki ima nek industrijski/kemični vonj, ki se ga ne da odstranit za boga ne. Takoj po nakupu sem kavbojke strpala v boben na 40 stopinj, zadeva je sicer nekoliko se navzela mehčalca, ampak tako površinsko, še vedno se je vonjal smrad, sploh pa po parih urah nošenja. V preteklosti se ni dalo tega vonja rešiti tudi po enem letu tedenskega pranja. Teoretično naj bi bila zadeva mešanica bombaža, 97% in elastana, 3%, ampak to je itak pisalo na vsakem paru mojih hlač do sedaj, tako da niti ne verjamem kaj preveč, da je ta par sploh videl bombaž.
Dokler sem bila "še v maminem pralnem stroju", sem to nekako vzela v zakup, pač hvaležnost zaradi dostavljanja čistih cunj do riti, sedaj, ko sem sama svoja perica sem nekaj časa uspešno vozila z "normalnim" jeansom, trenutno pa sem spet na tej grozi, ki me pošteno moti.
Ima kdo podobne težave oz. kak uporaben nasvet v kaj potunkat to obupno robo, da bi jo učinkovito razsmradila? Hvala za odg.
Viva Meier