18. sep 2012 0:04
Jaz pa sem se ob teh debatah spomnila, kakšno "tragedijo" so imeli pred leti pri eni naši žlahti. Njihova dvajsetletna (tam nekje) hči je tri leta hodila z enako starim mladeničem, živela sta vsak na svojem domu, se obiskovala čez vikende, bila oba vabljena na razna družinska praznovanja na obeh straneh, skratka nič posebnega. Smo pa imeli vsi ostali občutek, da so se starši mladega parčka začeli nenavadno hitro in intenzivno "žlahtat", kot temu rečemo pri nas. Takoj, ko sta tamlada dva staršem oznanila svojo zvezo, so se oboji starši začeli vabiti na praznovanja, delovne akcije, celo v toplice so šli skupaj že prvo leto zveze "tamladih". Postali so praktično nerazdružljivi in ta naša sorodnica je v vsakem pogovoru omenjala starše svojega "bodočega zeta", kaj pravijo, kaj delajo itd. meni je bilo to prav smešno, si sebe nikakor ne bi mogla predstavljat v eni taki "prijateljski navezi" lastnih staršev in staršev svojega fanta po samo nekaj mesecih zveze.
Ampak OK, oni so to nekako vozili, dokler se "tamlada dva" čez tri leta nista razšla kot partnerja, ostala pa sta v prijateljskih odnosih.
Kakšen halo v hiši je to bil! Sorodnica je skoraj vsak dan klicala mojo taščo (svojo svakinjo) in ji jokala v telefon, kako se počuti "izigrano in prizadeto", silno prijateljstvo med njimi in fantovimi starši pa se je sprevrglo v kreganje in obrekovanje.
Sploh nisem mogla verjeti, da so odrasli ljudje, starši odralih otrok lahko tako otročji in da so zvezo svojih lastnih otrok tako posesivno "posvojili" in se otepali njunega razhoda. Ni mi bilo jasno, zakaj si delajo take probleme in se izogibajo drug drugemu, medtem, ko sta "tamlada" zadevo rešila čisto odraslo in ostala v povsem korektnih prijateljskih odnosih.
Kaj menite o takih rečeh? Je normalno, da starši nekega mladega para sklenejo skorajda "zakonsko zvezo" še pred njima?
Ne vem, no ... ampak meni so take zadeve bistveno bolj čudaške kot hčerin fant v gatah Čeprav se mi zdi, da bi bilo enemu mlademu fantu bistveno bolj nerodno, če bi sredi kuhinje naletel na mene (taščo) v spodnjicah kot meni
To me še čaka - čez nekaj let, bom šele takrat lahko iz prve roke povedala, kako pa pri nas poteka spoznavanje "bodočih" ali "trenutnih" fantov in punc mojih otrok Se moram pa že sedaj natrenirati, da ne bom skakala po vrtu še opoldan v "srajci za na plažo", ki jo nosim namesto pižame poleti
Mojca