12. feb 2013 15:48
Že nekateri modri Stari Grki so vzdihovali, da so mlajše generacije neposlušne in brez vsakega spoštovanja do starejših in da to pelje v pogubo. No, pa poglejmo Grčijo danes..... nak, ni dober primer. Podobno so trdili Rimljani, ampak njih je menda pokopal svinec v vodovodih. Jaz sem ravno danes zjutraj na parkirišču imela veselje opazovati eno od sosed iz bloka, ženskico tam nekje okrog meter petdeset, ki je vihtela lopato in izkopavala avto izpod snega, zraven je pa z rokami v žepih cepetal njen nadobudni sinko, takole meter osemdeset dolg, da ga zebe in naj že pohiti ker da on je pa res ne more čakati, konec koncev bi lahko šla odkopat avto tudi pol ure prej, ne pa, da je gori na toplem njemu težila, ko je bil še pod tušem.
Ne morem si kaj, res me je zabavalo, tako kot večina tele debate. A ni nekako tako, da (1) mladci tako ali tako dostikrat počno en kup stvari samo zato, ker vedo, da gredo starcem na živce - to sklepam po analogiji s sabo pred 35 leti; in (2) da mladci počnejo točno toliko, kolikor si upajo, pač do tistih meja, ki so jim jih vcepili starši (spet egoistično sklepam po sebi). Moji starši so še vedno živi, jaz tudi, nekako smo se prikopali do starih let brez pravih katastrof, pa spet egoistično sklepam, da se bodo zdajšnje generacije in njihovi starši tudi.
Primerov, kot jih je opisala Kotarca, je pa več. Vem za enega, le da v njem nastopa 40-letni sin namesto 38-letne hčerke - očitno se taki osebki klonirajo in so posejani dokaj na gosto.
Sonja