9. feb 2013 17:35
Še jaz pristavim piskrček...
Trenutno sem stara 18, pri 15 sem imela svojega prvega fanta, ki je bil kar 5 let starejši. Mamo je seveda skoraj pobralo, ko sem ji povedala in je seveda tudi močno nasprotovala zvezi. Prvič sem šla k njemu domov na obisk po kakšne pol leta zveze, vendar takrat, ko njegovih staršev ni bilo doma. Potem je vse skupaj postajalo vedno bolj resno in tudi moja mami se je omehčala, ko sem ga pripeljala domov in ga predstavila, je videla, da je čisto vredu vzgojen in prijazen fant. Njegovi starši so me pa totalno vzljubili, posebej njegova mami, saj sem ji bila kakor hčerka, ki je nikoli ni imela in sploh, ker sem bila prva punca, ki jo je kdaj predstavil. Velikokrat sem bila pri njih med tednom (prespala), saj je bil fant doma v mestu, jaz pa sem sicer z dežele in mi je bilo super, saj sem imela do šole samo 5 min peš. Po šoli sem prav tako šla nazaj k njemu, njegovi mami sem vedno ponudila pomoč pri kuhi in pospravljanju po kosilu, pa me je vedno zavrnila (v stilu "neee nič ni treba, ti se samo vsedi"). Kadar sva bila s fantom sama pri njem, sva seveda sama nakupila hrano, vendar mi je bilo vedno zelo smešno, kako mi ni dovolil, da bi jaz skuhala ali pospravila. Vedela sem samo, kje so kozarci, ko sem si šla po za pit. Ko je bil čas za obroke, nama je vedno on kaj naredil, večerjo, malico itd, v glavnem bila sem kakor gostja. Tako je bilo 3 leta razmerja.
Pri meni je bila situacija drugačna. Fant v bistvu prvo leto zveze sploh ni bil pri meni, razen enkrat na obisku. Sčasoma me je začelo to motiti, oz. sem želela, da bi več časa preživela tudi pri meni. Tako sva zadnjo leto razmerja preživela skoraj vse vikende pri meni, jaz pa več nisem hodila med tednom k njemu. In pa moja mami je zahtevala, da on kaj pomaga, ker jaz sem vedno bila navajena, da pomagam skuhati kosilo, če ne to, pa potem pospravim. Njega je bilo prav težko spraviti k temu, ker se vidi, da mu je mama vedno stregla in ni rabil migniti (niti pri pospravljanju - še posteljo mu je postlala in pobrala smeti iz sobe, ko je šel v službo, ampak sem začela to početi jaz, ker sem se počutila tak nekoristno; da sem vsaj nekaj naredila v njihovem stanovanju). Drugače se je pa fant trudil, sicer ni pomagal z veseljem, ampak ni želel narediti slabega vtisa.
Sva spoznala oba tudi širši krog družine, z obeh strani (jaz njegove tete,strice, babice, dedke; on moje). Najini starši so se tudi spoznali, enkrat naključno.
Drugače pa sem se jaz v tem času zelo spremenila in na koncu več ta zveza ni funkcionirala, bili so tudi drugi problemi, v glavnem, on me je popolnoma odpisal iz življenja saj noče gledati ženske, ki jo ljubi, kot prijateljico. Meni je zelo hudo, saj je bilo takšno grobo pretrganje stikov za mene pravi šok, še zdaj ga pogrešam kot prijatelja, osebo, saj sva se le vendar družila vsak dan skoraj 3 leta.
Ne bom rekla, da sem jezna nase, ker nisem takrat pri 15 letih poslušala mami, ampak sem bila res še premlada za resno zvezo, kar sem na žalost prepozno spoznala. Po drugi strani pa imam neko izkušnjo, ki me je marsikaj naučila, tudi tega, da sem začela ceniti mamino mnenje.
Pa lep pozdrav.
Syrinx
Sporočilo je spremenil(a) Syrinx dne 09. 2013 17:36
Sporočilo je spremenil(a) Syrinx dne 09. 2013 17:37