Pozdravljeni,
Čez poletje smo imeli doma rože -krompirjevec-rdeče in zelene in ker so naredili izredno velike gomolje imam sedaj vprašanje ali so ti gomolji-krompirji- užitni ali ne?
Hvala vsem za pomoč.
Pozdravljeni,
Čez poletje smo imeli doma rože -krompirjevec-rdeče in zelene in ker so naredili izredno velike gomolje imam sedaj vprašanje ali so ti gomolji-krompirji- užitni ali ne?
Hvala vsem za pomoč.
16. sep 2012 7:10
So užitne, seveda.
Meni sicer niso kaj preveč všeč, poseben, sladek okus imajo. Pa še počrnijo rade, zato jih moraš znati tudi skuhati. Za solato v mrzli vodi z olupkom vred, za pražene je postopek drugačen, podrobnosti se ne spomnim več .
Še najbolj se obnesejo, če jih očistiš, osušiš, zaviješ v alu folijo in daš peč. Potem prerežeš, potreseš s soljo in poprom, po želji še preliješ s par žlicami kisle smetane in drobnjakom.
lp lučka
16. sep 2012 8:54
kje bi lahko dobil semena ali sadike za to rastlino?
mali kuhar
16. sep 2012 9:03
Vsako pomlad v vsaki vrtnariji, ki prodaja sadike okrasnega cvetja.
rimljanka
16. sep 2012 11:32
no pol bom pa čakal na pomlad :)
mali kuhar
16. sep 2012 15:58
Imam en predsodek. Koliko je v gomolju substrala. Če bi mogoče potem preveč rastla še jaz ....
F r i n a
19. sep 2012 7:35
Jaz jih tudi ne bi jedla - nekako mi ne potegnejo.
Bi iz gomolja poognala rastlina, ki bi prav približno tako lepo rastla kot 'mati'? Kdaj bi ga bilo treba posaditi, da bi do maja vsaj približno zrasel?
Atina
19. sep 2012 9:15
Meni je lani na vrtnariji kupljena rastlina izpodrinila vse, kar je bilo poleg nje v koritu in so se gomolji tako razrastli, da se jo ni več dalo od zgoraj zalivati, ker je bilo korito prepolno. Zacvetela je vijolično. Ravno zaradi te invazivnosti jo ne bom več sadila, čeprav je lepa strukturna rastlina in ima zelo lepo zelenje.
Lijana
19. sep 2012 11:12
Atina je napisal/a: |
Jaz jih tudi ne bi jedla - nekako mi ne potegnejo.
Bi iz gomolja poognala rastlina, ki bi prav približno tako lepo rastla kot 'mati'? Kdaj bi ga bilo treba posaditi, da bi do maja vsaj približno zrasel?
|
Gomolj rad zgnije, ob skrbni negi se pa da prezimiti potaknjence.
Cila
9. nov 2021 11:45
Tema je stara, mogoče je pa vmes pridobljenih kaj novih spoznanj:
Cila, ali imaš kakšne izkušnje s prezimovanjem? Ali lahko napišeš še kakšne koristne nasvete, kako postopati? Ali ima kdo drug kakšne izkušnje ali nasvete za prezimovanje batate?
Vnaprej hvala.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Šahovnica
Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento