Ima kdo kakšno simpatično idejo, kaj lahko naredim z zavitkom listantega testa, ki ga imam v zmrzovalniku?
Ali ga lahko razvaljam in napolnim na primer s skuto in špinačo ter zavijem v zavitek?
Hvala za ideje!
Darja
Ima kdo kakšno simpatično idejo, kaj lahko naredim z zavitkom listantega testa, ki ga imam v zmrzovalniku?
Ali ga lahko razvaljam in napolnim na primer s skuto in špinačo ter zavijem v zavitek?
Hvala za ideje!
Darja
26. jan 2004 9:59
Lahko naredis quiche loraine (ne vem, ce sem napisala prav). Okrogel pekac oblozis s plastjo listnatega testa, na testo naneses rezine surovega prsuta ali pancete, nato dodas na listice narezan sir (npr. livado). V skodelici zamesas dve jajci in eno sladko smetano, zacinis s poprom in zlijes v pekac. Peces priblizno 20 do 25 min, dobro se prileze k pivu. ribica
26. jan 2004 11:19
Pri nas ga uporabljamo za "štrudel", naj bo jabolčni ali skutni, za porov burek, tudi lososov file v listnatem testu je super... Anda
26. jan 2004 11:23
Darja, jaz bi rekla, da lahko narediš to zadevo s špinačo in skuto, jaz sem že preizkusila. Dodala sem še kislo smetano, sir, začimbe, pekla sem kot ribica navaja, v okroglem pekaču, kot neke vrste pito, plast za plastjo, zadnja plast je listnato testo. Iz preostanka listnatega testa sem oblikovala okraske in jih pritrdila na vrh zadnje plasti, premazala z jajčkom in spekla. Zadeva je izginila ko je bila praktično še topla. Drugače pa lahko preizkusiš še kaj drugega; hrenovke , ovite v panceto in sir, zavite v listnato testo....ali pa nadev iz gob, ali pa preprosto slano pecivo: testo razvaljaš, izrežeš poljubno obliko, vanj vtisneš oreh ali mandelj, potreseš s soljo, makom, sezamom... Lahko narediš rogljičke in jih napolneš s šunko in sirom.... Uh, veliko reči gre not. Uživaj. TanjaG.
26. jan 2004 11:56
Ali takole: v skuto vmešajte vrečko gobove juhe,dadajte narezano šunko ali mesnato panceto in to premažite po razvaljanem testu,zavijte v rolado in narežite na cm široke kose,polagajte plosko na pekač(na peki papir!) in specite.Toplo je dobro k pivu in vinu,ideja,če dobite obisk! lp KarmenV. Karmen V.
29. jan 2004 16:22
Najbrž je testo že porabljeno, a ideja za drugič. Odtaljeno testo razvaljate, premažete s slanim razžvrkljanim jajcem in potresete z naribanim parmezanom. Še surovo razrežete na kvadratke ali rombe cca 2 x 2 cm in date v pečico. Enostavno slano pecivo, ki se ga poje kadarkoli. En paket listnatega testa je za 2 večja pekača. Suzana
29. jan 2004 19:40
Lahko narediš razne žepke. Jaz sem naredila z orehi in je zmanjkalo v trenutku. Lahko pa daš tudi marmelado. Samo pazi ko jih pečeš, da se ti ne preveč odpre ker ti zbeži ven. Majdi Sporočilo je spremenil(a) majdi dne 29. jan 2004 19:40:36Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )