4. sep 2012 11:24
Proxima
rrr
4. sep 2012 11:24
Proxima
rrr
4. sep 2012 11:31
Eh, se bojim, da če znam povedat, kako me čevlji žulijo, še ne pomeni, da bi jih znala tudi narest. Ampak za svet modrih se pa vseeno javim. lp, proxima
4. sep 2012 11:45
proxima, bi te podprla.
Ampak, okrog tega, da se pri nas nič ne splača, bi bilo treba pa še kaj povedat.
Predvsem to, da je pri nas vsak s.p., d.o.o. in kar je še teh, preobremenjen z davščinami, prispevki temi in onimi - potrebnimi in nepotrebni (obrtne zbornice, ki za njih nič ali skaoraj nič ne naredijo, od njih pa vlečejo velike denarje) itd.
Pri nas je država preprosto preveč požrešna, dokler je dobivala kredite v tujini je bilo prav fino, zdaj pa jok in stok.
rosie
4. sep 2012 11:46
Ah, Maxi, ne jamraj.
Jazbinškov zakon je bil, pa so večino njegovih sladkih sadov poželi tisti, ki so tako ali tako že enkrat prej tako rekoč zastonj dobili družbena stanovanja. Večina pa od njega ni imela nič. Tvoja generacija misli, da je v brezizhodnem položaju, to je mislila tudi naša, ko si je postavljala samostojno življenje, pa so mislili tudi tisti dvajset let prej in tako nazaj do Potočke zijalke. Odrasti in se postaviti na svoje noge nikoli ni bilo lahko in malo je bilo (in bo) tako srečnih, da jim bodo stanovanja, avti, službe ali dosmrtne rente kar tako padle z neba (jaz bi tudi vzela, če bi meni od kod kaj priletelo.... pa ni - kot tudi večini drugih ne). Kolikor vem zase, je bila naša domovina (kakor koli se ji je že reklo) vedno v krizi - je bila kriza v šestdesetih letih (saj se še spomnimo "starih" in "novih" dinarjev), potem je bila stabilizacija, pa dezintegracija, pa tranzicija, zdaj je kriza kar tako, pa čez 20 let bo zanesljivo spet - ampak ljudstvu je še vedno šlo tako dobro, kot je samo poskrbelo zase. Ja, presneto smo se razvadili zadnjih 15 let, pa to ne na račun svojih dosežkov, ampak na puf. In tega smo zdaj pač začeli odplačevati.
SonjaMygrace
sporočila: 6506
4. sep 2012 11:47
Za svet modrih, ja! Pa ko boš imela čas, napiši še kaj. Je pravi balzam.
No, ni glih balzam, je v bistvu en življenski afrodiziak (brez strasti nič ne deluje press)
Mygrace
4. sep 2012 11:54
proximo v svet modrih!
(javljam razpoložljivost vsega znanja, ki ga premorem, pa makar kavo kuhat)
lp
mzm
4. sep 2012 12:19
proxima, jaz se javim za prostovoljko v zvezi iskanja podpore na JV naše deželice
Ognjič
4. sep 2012 12:29
Limnol...a si opazila, da je smile na koncu stavka? Dala sem ga z namenom, da se taki kot si ti, ne spotikajo v stavek, ki nima dobesednega pomena.
In jaz ne jamram, samo povem kako se stvari spreminjajo. Prižgi pa dnevnik, tednik, pa boš viedla kaj je jamranje. In te ljudje imajo hudičevo dober razlog za to.
Maxi25
4. sep 2012 12:30
Kdo pravi, da se kriza (in podražitve) pojavljajo na vsakih 10-20 let?
Poglejte, kako smo razpravljali ravno na tem forumu o podražitvah:
leta 2007: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1135
leta 2008: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1311
leta 2010: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2131
leta 2011: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2351
Sem sigurna, da sem kakšno temo tudi (nehote) izpustila.
Ne vem, kako ni (nekaterim) ljudem jasno, da podražitve vodijo v znižanje prodaje. Manj prodanega pomeni, manj zaslužka. Manj zaslužka, pomeni manj proizvodnje. Manj proizvodnje, pomeni več brezposelnih... Nekaterim očitno ni jasno, da ljudje (potrošniki) niso sposobni plačevati še več, kot že itak plačujejo.
In nenazadnje, nekaterim ni jasno, da varčevati ne moreš, ko nimaš več kaj varčevati.
Definicija varčevanja je vse kaj drugega, kot "zategovanje pasu" (kar pomeni odrekanje) in na živce mi gre, ko tako grdo zlorabljajo besedo varčevanje.
Denarja, enostavno, ni.
Celotna politika reševanja krize je pri nas postavljena na glavo.
Resnično sem razočarana nad celotnim našim sistemom.
4. sep 2012 13:43
Maxi.... taki, kot sem jaz, pač menimo, da dvopičja in zaklepaji na koncu stavka nimajo kaj iskati. Uporabi torej kaj manj kriptičnega. Ko sem brala tvoje poste v tej temi, se mi je zelo zdelo, da jamraš, in izredno me veseli, da temu ni tako - mi pa ni več jasno, kaj si potemtakem hotela povedati (jamranje kot tako namreč zlahka razumem, saj sama vem, kako včasih zapaše).
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Carbonara s krompirjevimi tortelini
Polpetki iz melancan