4. sep 2012 9:57
Okej, da ne bo nesporazuma, ne kritiziram vrtnarjenja in družinske samooskrbe.
Trdim pa (videno tam, kjer so ljudje še zaposleni), da preprosto ni zadosti ustvarjalnosti in energičnosti pri ljudeh, ki so salamensko dolgo hodili v šolo in ki jih delovni pogoji niso pretirano zdelali - pa nekako ni presežka. Pa vedno so "kao" krivi drugi. Saj velikokrat vso. Ampak ne za vse.
Primer: Slovenija je po poraščenosti z gozdom, tretja v Evropi. In kje, prosim lepo se to pozna na družbenem bruo produktu? Kvečjemu v delu, ko se izvaža sekan les, predelave pa nobene. Je vrsta pohištvenih tovarn zaprla svoja vrata. In ja, v devetdesetih odstotkih so zaprli svoja vrata zaradi pobesneli skorojevičev, ki so lomastili in grabili po ekonomiji in za sabo pustili prazne tovarne. Ampak kaj je pa z 10%. Kje je pa bila kakšna znosno dobra ideja? Se spomnim pri nas, ko smo menjali parket. V trgovini smo določili parket (ni da ni, vse parkete na svetu se da narediti, od hrasta do tika) in potem je v desetih dneh prispel lep kargo iz Avstrije (tam nekje blizu Amstetna, to je tisti kraj, kjer so imeli Fritzla) in so lepo zložili ljubke zabojčke, v katerih je bil parket po naših željah, že lepo polakiran (tako kot naročeno) in potem je polagalec v naslednjih dneh zadevo lepo položil. Jaz sem vmes malo kontaktirala z izdelovalcem tega parketa in so mi lepo razložili da
- večino lesa itak uvozijo, precej tudi iz Slovenije
- in da potem tisti les posušijo, spustijo skozi CMC mašino, polakirajo in naredijo personalizirane zabojčke (na zabojčku je tvoj priimek) in pripeljejo na lokacijo do 500 km
- to delajo s plusom in se širijo, ker so odkrili tržno nišo.
Ergo, onim v Amstetnu se splača, pri nas pa se nobena stvar ne splača, se večina idej toliko časa razdeluje, da se ugotovi, da se ne da izvesti....in potem se jamra in pri tem sladostrastno uživa.
Vendelina jr.