Prebava

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

1. sep 2012 14:19

Ja ljubi Bog enkrat se zapelji po slovenski obali, pa ti bo jasno kje je Semedela. Pa nisem iz tistega konca.

Pa kako pogosto hodiš na Krk, oziroma kako shranjuješ vodo?

patka

jasmina21  

član od: 26.1.2011

sporočila: 22

1. sep 2012 14:25

Ma kaj pa vem ce je to zaradi alg,ker tudi leto nazaj ko sem jedla alge in se nisem tako lih najbolj zdravo prehranjevala sem imela prebavo super.pomojem je res kot je napisala proxima-verjetno je res velika sprememba prehranejevanja za moje telo ,ker drugače tudi dovolj zelenjve uzivam pri samih obrokih.recimo sadje jem samo zjutraj pa še to pred obrokom(ker se hitro prebavi)potem šelem zajtrk..Bom pa sedaj začela tudi na tešče spet limono piti.

Sicer jaz ravno zdravnika v belem ne bi obiskala še ker sicer nisem zaprata ali pa da bi boleče odvajala,...mislim da se mi lih ne zdi zaenkrat potrebno,bi rajš počakalla so arjuvedskega zdravnika in vidim kaj rece.Potem če bo pa potrebno bom pa tudi do svojega zdravnika šla..

hvala za prejete odgovore

jasmina21

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

1. sep 2012 15:27

o zlata vendelina z zadnjim stavkom .... katerega nam pošlješ za ta tantrični itd sexs,  čakam ...;)))

menola

Mayisa.  

član od: 21.2.2010

sporočila: 253

1. sep 2012 18:03

jasmina21 je napisal/a:

zdravil ne jem razen algeo(alge)....misliš da je to razlog?

jasmina21

Moja znanka je zaradi alg (algea) pristala v bolnišnici ... neznosne bolečine v trebuhu -  zaprtje črevesja.

Mayisa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. sep 2012 19:19

jasmina21 je napisal/a:

....mehko blato-rjavo zlate barve ....

jasmina21

Ljubica, sama sem velika zagovornica tega, da se moramo imeti blazno radi, ker se tu vse začne. Pa sem tudi blazna zagovornica tega, da si moramo vzeti čas zase. Ampak v resnici še nisem slišala, da bi kdorkoli govoril o svojem blatu na tako poetičen način. Oziroma se poopravljam, tak opis je smiselen pri ljudeh, ki so imeli težave s črevsjem do te mere, da so jih operirali. Po tej izkušnji se gre itak na en drug nivo.

Ti pa tam (hvala bogu) nisi, ampa...mehko in zlato rjavo... Ajoj. Jaz bi tak termin za barvo prej uporabila za opis las, ne pa za blato. 

Oziroma, če počneš vse by the book,pa imaš problem, potem se gre vsemu navkljub k zdravniku. K tistemu, ki ti da prst v ritko, potem pa še kabel in sondo. Ni ravno ultimativni užitek, ni pa tako obupno grozno. Been there, done that.

Ampak ti k zdravniku pa ne bi. Tako hudo pa očitno ni.

Dekle, če želiš jamrati, potem jamraj. Če želiš celemu svetu bolj kot sebi dokazati, da ne delaš prekrškov, dodaj algam še kak zvarek. V lekarnah jij prodajajo. Ker je tudi tu dialektika kvantitete in kvalitete - če preveč jemljemo preveč pripomočkov, ti čez nekaj časa ne dajejo nobenega haska ve.

Lahko pa dodaš tudi limono na tešče. Čez nekaj časa boš stokala, da je to prehudo za požiralnik, ampak če bo to pomagalo k uprizarjanju tega, kakšna revica da si, potem pa kar. Enkrat boš itak ukapirala, da so stvari v glavi in se urejajo tam. Če boš dolgo časa čakala, boš lahko prezrla kakšnega dobrega loverja, ampak tako je pač v življenju, you can't have it all. Tako kot v življenju včasih nekaj vprašamo in potem dobimo odgovor, ki ga definitivno nismo želeli slišati. Ker ga v resnici že vemo, ampak nas plaši. No, tale je eden od njih. Ko/če boš prenesla to, se bo tudi tvoj kakec popravil.

Vendelina jr.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

1. sep 2012 20:37

Punce drage, če to ne spada v temo "nevsakdanja in navihana kulinarična vprašanja"..... pa naj me vrag vzame. V kao "navihani" temi se natezajo, ali mast in puter gresta skupaj, no, tule se pa razvija prava žurka.

Saj bi povedala kako modro, pa nimam kaj - do zdaj sem še vse prebavne kolobocije pozdravila z donatom, parkrat je brinovec priskočil na pomoč, ampak kakih globokih življenjskih spoznanj s tega področja nimam. Je pa tudi res, da se lover zaenkrat še kar dobro drži - mu iskreno priznavam, da je poštimal marsikaj v mojem življenju, to o barvi kakcev mi je pa novo; ampak, če človek takole pomisli..... vse življenje se učimo. 

Sonja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. sep 2012 20:19

In jaz   skoraj spregledam tole famozno poetično temo......

lp

cervus

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. sep 2012 20:59

In jaz nič komentirala ... vedno ostanem brez besed, ko me kdo razsvetli  s količino, strukturo in barvo svojega dreka.... (glej še prvi odstavek od meni tako ljube limnol ... ona zna napisat kakor jaz ne znam, mislim pa nekako v tem stilu). Živeli kakci!

mamamia

Jutica  

član od: 15.12.2011

sporočila: 36

7. sep 2012 17:31

Vendelina jr. je napisal/a:

Ker v resnici ne verjamem, da kdorkoli v resnici vsak dan popije 3 litre vode plus sirotka plus 4-5krat je. Kaj pa drugače počneš MED obroki* Any life whatsovever?
Vendelina jr.

Točno tako jaz delam - jem 5x na dan, pa to ne pomeni, da 5 ur kuham - zajtrk jem kot vsi ostali, po treningu spijem sirotko (priprava mi vzame celo minuto), skuham si kosilo kot ostali, jem večerjo kot ostali, pred spanjem pa pojem malo skute ali kazein ali kaj podobnega. Ne vzame mi čisto nič več časa kot drugim, 1h športanja na dan pa se mi niti malo ne zdi stran vržen čas. Vode pa že od nekdaj ogromno spijem, ker sem pač veliko žejna.

Počutim se odlično, pa še vem, da delam za svoje telo zdravo kot lahko.

Jutica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti