28. avg 2012 21:22
Jaz pa razen kake srajce sploh ne likam več in je problem z likalno desko rešen. Je treba znat oprat tako, da ne rabiš likat
saša
28. avg 2012 21:22
Jaz pa razen kake srajce sploh ne likam več in je problem z likalno desko rešen. Je treba znat oprat tako, da ne rabiš likat
saša
28. avg 2012 21:24
Ko smo že pri likalnih deskah : ali mogoče katera ve , kje se da dobiti prevleko za desko večjih dimenzij ?
Bernarda
28. avg 2012 21:29
No, mislim, da ni prednostte deske, da ne kaplja po tleh....Svakinja ima pralnico in ima nekaj podobnega, v bolj profi izvedbi - poanta pa je ta, da ti v enem primeru tkanino " prisesa" na mizo (fantastično za kake bežeče materiale), in jo je lažje zlikati, obenem odsesa odvečno paro, v drugem primeru, ko se pa "napihne" pa napari tkanino - predvsem bolj občutljivo, in jo s tem že skoraj poravna. Da ne kaplja po tleh, je čisti plus.
Aja, jaz imam že veliko let močne, parne likalnike, ker sem požegnana z veliko srajcami za zlikat, pa mi po kakšni daljši pegl turneji tudi kaplja...pač vzamem v zakup, da imam navadno desko s kovinsko mrežo in to spada zraven. pika.
robida
28. avg 2012 22:03
Migla je napisal/a: |
Če imaš likalnik na paro potem rabiš likalno mizo, ki ima mrežasto-kovinsko likalno ploščo skozi katero se prebija para. Na njo je pritrjena tkanina. Nič ni mokro okoli mize. Trenutno likam na vileda likalni deski in parni liknik ima 5 bar. Super zadeva.
Migla |
Enako.
mamamia
4. sep 2012 21:47
No, "aktivne-ogrevane" likalne mize Zoja ni kupila. Po vseh informacijah sem šla v Hofer in si to desko ogledala in ugotovila, da bom likala kar na stari deski, saj zbiralnika za odvečno paro nima, ima pa ventilator, ki jo razprši in zraven še oddaja kar slišen šum. Gospa, ki je bila zraven je rekla da jo ima, da je v redu, ampak da kakšne velike razlike od navadne deske ni. Jaz sem se potolažila in bila zadovoljna, da se nisem prehitro odločila na nakup.
Hvala pa vsem za sodelovanje in lepo pozdravljene.
zoja2
7. sep 2012 13:08
Takole je to: imam desko iz Hoferja, ki dela veter, ropoče, to je pa tudi vse. Naredi vtis, da ni tako vroče.
Imam desko za odsesavanje, ker potegne iz tkanine, ki je nabita s paro, vlago. Deska je tudi vroča, ker se posebaj ogreva. Druga stopalka je za napihnit, da zlikaš občutljive gube, robove.
Odsesavanje pritegne tkanine, da ne drsijo.
Prva deska je upokojena, druga v uporabi.
Pri likanju je potrebno upoštevati količino pare pri likanju. Če eje pare veliko, klasična deska ne osuši perila, zato se mečka in lahko celo splesni.
Dober likalnik gre skupaj samo z večfunkcionalno desko. Cca 300€ je deska, ki je ogrevana, napihljiva in s funkcijo odsesavanja.
Aktivno desko pa si predstavljam kor Ežoj. Pokvarjenka, ane !
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom