23. avg 2012 12:31
Prvi nasvet bi bil, da pelješ psa k veterinarju.
Drugič, kaj pomeni, da je pes čistokrven? Ima čisto kri? Če je z rodovnikom, potem je mogoče od vzreditelja, ki mu je nekaj do svojih psov in o njih tudi veliko ve - tako lahko njega vprašaš, če ima izkušnje z neješčimi psi in kako je rešil problem. če je pa od kakšnega šteparja, ki prodaja čistokrvne pse brez rodovnika ... pa od njega kaj dosti ne moreš pričakovati.
Tretjič - ko je moj pes zavračal hrano, sem po enem tednu pogrunatala, da mu dajem preveč. Potem sem ga pustila en dan brez hrane, naslednji dan pa je posodo polizal. In od takrat ni več težav.
Zadeva je taka - če pes ne je zaradi zdravstvenih razlogov, ti bo veterinar pomagal, če pa ne je, ker je izbirčen ali ima na voljo preveč hrane, potem pa mu je treba samo pokazati, da se je, ko dobi hrano in pika.
Kako pa je s telesno aktivnostjo? Ga dovolj sprehajaš? Tečeš z njim? Vsaj 2x na dan?
Kolikokrat na dan mu daš jesti. Psi pri 8-ih mesecih naj bi dobili hrano 2x na dan (zjutraj in zvečer, obakrat po sprehodu oz. fizični aktivnosti). Če pes v 5 minutah ne pokaže interesa za hrano, se mu skleda umakne. naslednjič se mu spet pokaže pri naslednjem obroku.
Drugače pa v teh vročih dneh pogosto psi pojejo manj.
Upam, da boste uspešno rešili težavo.
BarbaraGG