Epilator

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

20. avg 2012 22:18

Možev brisvski aparat je zame čisto v redu. Najprej s tistim nastavkom kot glavniček, na zadnji strani brivskega, potem pa zgladit z brivnikom. Res pa je, da jaz nimam večjih težav s poračenostjo. No, saj so mi kupili tudi aparat, ga včasih uporabim, ampak gre z moževim brivnikom hitreje in lažje.

Če je panika, pa na hitro pride prav tudi britvica (žiletka) za enkratno uporabo.

Sem srečnica, ker nimam ne gostih ne močnih dlak.

mamamia

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

20. avg 2012 22:35

Tudi sama že vrsto let uporabljam epilator in je super. Rdečih pikic ni, noge gladke, dlake mehkejše. Prejšnji je držal več kot 10 let in se ni pokvaril. Sem si pač privoščila novega.

Moje mnenje je, da so skoraj vse te dodatne funkcije brez veze. Ne poznam nobene punce, ki bi jih v resnici uporabljala. Pri nakupu je, če se ne motim, potrebno paziti na moč in na število vrtljivih diskov. Več kot jih je, hitreje je nega končana. Sama imam Braun silk epil Xele in nimam pripomb. Lučka na napravici je kar ok, saj si z njeno pomočjo natančnejši. 

magnolija

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

20. avg 2012 22:47

Jaz epilatorja tudi ne dam, dva dni pred epiliranjem naredim piling, po "puljenju" pa si noge namažem s Fenistil kremo, pa v eni uri lahko mirno oblečem krilo. Res so tudi dlake manj močne in tudi bolečina je znosna. Imam pa Philipsovega.

zoja2

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

21. avg 2012 0:21

EpiLady imam že od 1990ga, in mi še vedno dela. Prvič in drugič je malo cukalo, potem sem se navadila in je bila uporaba piece of cake. Zdaj je problem v tem, da so dlačice tako zelo tanke, da jih mašinca komaj zagrabi.

Za (trajno) depilacijo doma so pri nas spustili na market  http://shop.silkn.com/p-525-silkn-sensepil-all-over

Če pridno uporabljaš, preverjeno, deluje, samo ne tako dobro kot mašina, ki jo imajo dermatologi. :) Sistem pri dermatologu in napravica iz zgornjega linka ne odstranjujeta trajno. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 21. 2012 02:26

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

21. avg 2012 7:08

Imela sem najprej Philips in ga v 10 letih zgonila do kraja, s tem, da ga uporabljam tudi pod pazduho in na bikini predelu. Za mene "piece of cake"!

Potem so mi kupili fancy Rowento, v kovčku in s pihanjem za hlajenje ter lučko, pa ni bil kaj prida, crknil v 2 letih. Zdaj gonim Remingtona, iz Spara v akciji (-35% +Joker 10%) tako da sem s 60€ prišla na 37€. Odličen nakup!!

Zame je pomembno, da ima čim več pincetk in da je dovolj močan, Roventa mi je namreč kljub finoči in miljon nastavkom crknila, ker je bil motorček slab (preveril strokovnjak). Kolegice hvalijo predvsem Braun Silkepil, tudi moja hči ga ima.  Cena je pa odvisna predvsem od dodatkov, tam za 50€ je že kar soliden, pač čim več pincetk naj ima. Jaz po uporabi namažem z Bepanthenom, nekih blaznih rdečih pikic pa nimam, itak pa depiliram zvečer, zjutraj pa je vse OK. 

Da bi pa hodila k kozmetičarki zato??? Hvala, nimam niti časa, niti denarja za to. Te storitve stanejo itak več kot preveč, 30€ na mesec + frizer+ nega obraza+ kajvemkajše, za nas povprečnice se ne izide. Če bi imela samo sebe, morda, tako je pa to manj pomembna stvar v mojem življenju. Rajši 30€ zapraviva s partnerjem na kakem izletu v planine. 

Pri nižjem budžetu in mojih letih pač izbereš.

marjja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

21. avg 2012 7:36

bananna,
laserji za domačo rabo obstajajo in jih ne prodajajo kozmetičarke. Boljši stane okoli 600 € in bi rada prebrala mnenje koga, ki ga je že uporabljal.

Sonja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

21. avg 2012 8:11

Imam Philipsovega, kupujem novega. Star je 13 let in ni pokvarjen. Sistem je navljčke, ki pulijo dlake, odvsetujem tiste s spiralo. Ker imam izredno nizek prag bolečnine,nima težav z bolečinami, tudi ne uporabljam nekega maserja, ki naj bi olajšal bolečino. ( pri lasreskem posegu na obrazu sem od bolečin skakala pod strop, kozmetičarka je trdila, da tako občutljive stranke še ni imela).

Kupujem novega, ki mora imeti akumulator, da lahko poseg opravim v kopalnici. Kabel za kopalnico ni primeren. Pri sedanjem mi ne dela akumulator.

Glede voskanja nimam izkušenj, mislim pa, da mnogim ne ustreza, ker je to strošek in pirabo časa.

Nisem čisto brez izkušenj z voskom. Pred mnogimi leti, ko je bila na trgu samo opilca, ki ej smrdela kot kuga, sem po recpetu iz neke knjige skuhala vosek za odstranjevanje. Postopek je bil dologotrajen. Nato sem sama izumila bombažne trakove, na katere sem namazala raztopino. Šlo je hitreje, do trenutka, ko sem dala na nogo prevročo zadevo. Hitro se je strdil, zato sem rabila pomoč članov dužine, da so pomagali odstraniti. V primerjavi z opilko je dolgo držalo.

Zapeljala sem tudi svojo najboljšo prijateljico, njen mož še danes, po 30 letih, ne more pozabiti dogodka. Tudi prijateljica ne.

F r i n a

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

21. avg 2012 8:38

Ne uporabljam epilatorja, temveč britvico za enkratno uporabo in se čisto dobro obnese. Zjutraj pri tuširanju opravim zadevo, kar je praktično, poceni in še nikoli nisem imela nikakršnih težavic z rdečimi pikicami (nekatere jih dobijo tudi z navadno britvico).    

leandros

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

21. avg 2012 8:45

andrea84, imam Braun-ovega silk epil, ki ima valjčke, žal cene ne vem, ker sem ga kupila že kar nekaj časa nazaj vem pa da je še v prodaji.

Lp

te.jcika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. avg 2012 10:27

Sergej C je napisal/a:

A na to, da bi nas prepričale, da ste tudi kosmate lepe, še niste pomislile.

Sergej

Tudi ne bomo, je pa ta retro ideja tako zabavna, da se krohotam

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti