20. avg 2012 22:13
moderator2 je napisal/a: |
auachiuaua je napisal/a: | moderator2 je napisal/a: | Ne govori trako zaničevalno, prosim. Uporaba besede "folk" je slabšalna, v kontekstu, kot jo uporabljaš ti, auachiuaua , in je ne želimo v besednjaku na naši strani. Prosim, drži se tega.
|
Bah, bom, čeprav precej zgrešena intervencija s strani moderatorja. Če je kaj slabšalnega v mojem besednjaku, je to beseda "pacari" v smislu slabega kuhanja, definitivno pa ne beseda "folk", ki je splošno privzeta in pomeni zgolj - ljudje... Neizkušen zagret moderator, razumem to, spoštujem, sem tukaj le gost... auachiuaua |
O moji neizkušenosti in zagretosti ni izgubljati besed.Kakega posebnega spoštovanja pa s tvoje strani ni zaznati, niti do moderatorja, niti do vseh ostalih uporabnikov. Beseda folk nikakor ne pomeni le ljudje, na nivoju jezika, kot ga uporabljamoo tukaj, vsaj velika, velika večina, je izraz razumljen slabšalno. Saj lahko dodam, da je že naslov nesramen, nevljuden in še kaj. Če bi rad spet provociral, kot si takrat, saj dobro veš, s čim, razmisli, koliko to prispeva k bolj kvalitetni vsebini strani. |
Spoštovani moderator,
beseda "folk" (das Volk) je privzeta iz nemščine, pomeni ljudstvo, se zelo pogosto uporablja v pogovornem jeziku in nima nobene negativne konotacije.
Se pa dam ponižno poučiti, kakšen slabšalen pomen ima beseda "na nivoju jezika, kot ga uporabljamoo tukaj", v tem posvečenem kiber kulinaričnem okolju?
Očitno tukaj vstopamo v povsem nove dimenzije kar se tiče jezika...
Naslov je namenoma rahlo neotesan, ker na ta način izraža mojo nejevoljo ob kupih šrota (ojoj kakšna grda beseda), ki ga ... ljudstvo ... na pričujočem portalu objavlja v obliki receptov "po moje", ipd.
Tako da, ja, na nek način gre za provokacijo. Provokacijo tistih, ki se v tem pisanju prepoznajo.
To so mojstri pacarjenja in maličenja receptur.
auachiuaua