9. avg 2012 22:39
Rabim al pa še kak prevod...
Lani, Veni... Jao!
Vanja
9. avg 2012 22:39
Rabim al pa še kak prevod...
Lani, Veni... Jao!
Vanja
10. avg 2012 7:38
Vsako leto naredim nekaj preveč , nekaj premalo . ..Kadar se razjezim in rečem, da letos določene stvari ne bom naredila ali pa mogoče v manjših količinah, glej ga zlomka- takrat pa vsi- tega bo zmanjkalo , pa tega.........
No lani sem naredila res veliko različne marmelade, so pa raje posegali po Nuteli in si jo na debelo mazali na palačinke.Sklep: Nutele ne kupujem več- ko se oglasijo zakaj je ni ,rečem , da je polna klet marmelade
:tudi sama moram postati bolj domiselna pri uporabi marmelade
:upoštevala bom vaše nasvete ..............vse in še več..........
Pa še predlog :kaj ko bi se člani kulinarike odločili in svoje coprnije - takšne in drugačne, ki ostanejo ,podarili ali mogoče "prodali" na boljšjih tržnicah hrane...........
VENI
10. avg 2012 8:49
Hehe, šele zdaj vidim kako konfuzno je bilo moje smetenje... Lani je bilo mišljeno kot - lansko leto.
Eh malo sem se pohecala na račun tistih, ki najprej ne vedo, kaj bi s sadjem, potem pa ista usoda doleti tudi predelano obliko le tega.
Sama vkuham bolj malo marmelade(po par(4-5) kozarčkov malinove, jagodne,slivove), se pa ta porabi za palačinke, rogljičke, v kaki roladi...
Kak kozarček je ostane, gotovo bi v kleti našla kako predlansko, ki smo jo spregledali, a se pa ne obremenjujem če je ne porabimo v roku enega leta...
Se mi pa po drugi strani ne zdi vredu, da pripravljamo stvari, ki si jih družina ne želi in jih potem silimo z njimi. Če imajo raje nutelo, pač ne delamo marmelade. Eno delo manj.
Vesnuska
10. avg 2012 12:04
Vam pa še jaz povem, hči je naredila 1 letnik slaščičarske. In eno prvih sladkih zadev, so na praksi delali ježke. Z mletimi piškoti, ostanki peciva (suh biskvit npr. od rolade), sladkor, mleti orehi, nekaj malega margarine...in ZA VEZAVO MARMELADA. Pa sva probali tudi doma. Naredili sva kroglice in jih povaljali v kokosu. Zelo dobro in manj kalorično, kot z obilo maščobe.
darcy1Mygrace
sporočila: 6506
10. avg 2012 12:09
Pravkar "skuhala" en milk shake. Dodala par žličk marmelade, ki sicer zaseda prostor v hladilniku, natričetr pojedena... Uporabno.
Mygrace
10. avg 2012 12:18
Živijo, če lahko še moje mnenje, jaz bi svetovala peko babičine dobrote iz baze, moje mogoče najljubše pecivo, tako preprosto, rezultat pa božanski. In lahko porabiš kar dosti marmelade če želiš zelo sočno :))
Ah darcy1 ta nasvet pa tudi meni prav pride, za delat kroglice.. Bom poskusla naslednjič. Hvala!
Lp
ursiii
10. avg 2012 12:39
Še ena ideja: s pomočjo marmelade ali džema se lahko navaden jogurt spremeni v sadnega.
Če se spomnim, razno pecivo predvsem z biskvitno osnovo serviram okrašeno s smetano in marmelado.
rdkapica
10. avg 2012 19:25
marjja je napisal/a: |
Lahko jo tudi podariš......
|
Še najbolje je, da pogledaš pri
ZPM - poznajo ogromno družin, kjer bi jim marmelada prav prišla
Rdečem Križu - iz podobnih razlogov kot ZPM
Kraljih ulice, ozrioma tam, kjer razdeljujejo hrano brezdomcem
....pa še katera dobrodelna NGO bi se našla.
Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kraljevska jajčka s holandsko omako
Tortelini z bučkami in slanino