7. avg 2012 18:59
Ja, v gimnastiki kot da se neki "vanzemaljci" pojavljajo. Pa Bolt v šprintu, ta je tudi kot z drugega sveta. Samo, jaz sem do ekstremnih dosežkov v skoraj vseh športih skeptična, kaj morem, profesionalna deformacija, in verjamem, da ni vrhunskega športa brez dopinga. Gre samo za mejo med dovoljenim in nedovoljenim.
Ne govorim o Boltu, govorim o vrhunskem športu nasploh. Ne vem ali ste brali, Agassi je v svoji biografiji lepo zapisal, kako ni mogel brez droge vzdržati peklenskega tempa teniške sezone.
Bomo videli, kaj bodo rezultati vzorcev pokazali čez osem ali dvajset let, zdaj jih namreč toliko let lahko hranijo preden jih drugič pregledajo, prav zaradi tega, da ne bi ostali nekaznovani tisti, ki so danes dva koraka pred tistimi, ki odkrivajo uporabo nedovoljenih substanc.
Pa povečanja mišične mase - če se kdo spomni suhcenega Kukoča, ko je prišel v NBA ligo, čez dve leti pa 20 kg več ... od čokolina za večerjo menda ne?
Čeprav, po moje, dopinga nikdar ne bodo iztrebili oziroma odpravili, napredek gre v tej smeri uhuhu naprej. Ni sicer več vzhodnih Nemcev, ki so krepko prednjačili na tem področju, so pa štafetno palico prevzele nekatere druge države.
Pa smrti nekaterih znanih in manj znanih športnikov (Florence Griffith Joyner, nepozabna šprinterka ...), pred nekaj dnevi je znova umrl en mlad nogometaš, star malo čez dvajset let. Odpoved srca ...
Nisem hotela kvarit užitka med OI, saj tudi sama nenehno ždim pred tv zaslonom in spremljam predvsem atletiko (plavanje je že mimo), pa vaterpolo in rokomet, odbojka je itak atomska, tenis je nekam hitro šel mimo, komaj sem uspela moški finale odgledat ...
Ampak tisti, ki smo nekdaj bili del športnega okolja, morda kdaj pomislimo tudi na kakšno stvar, ki sem jo omenila prej. Sodobno gladiatorstvo je neusmiljeno, štejejo samo zmage oziroma v najboljšem primeru še preostali medalji, vse drugo pa je --- za tržišče neuspeh, pa priznali mi to ali ne.
Zdaj pa grem pred tv, segrevanje pred večernim atletskim sporedom.
mamamia