29. jul 2012 20:17
Dragička, nihče ne govori o restavracijah in konobah. No, se pa izjemoma gre, morda, tisti, ki si to lahko privošči. A tu gre debata o drugih stvareh.
Govorimo o tem, da si ME, mame, ne otežujemo po nepotrebnem vsaj dopusta. Da ni treba s seboj tovoriti hrane, ker račun pokaže, da neke bistvene razlike v ceni ni. In da priporočamo, da na počitnicah kuharijo poenostavimo, da ne bo nikomur krona z glave padla, če na 35 stopinjah in na dopustu, ko naj bi tudi gospodnje malo počivale, ne bo kosila z juho, glavno jedjo, prilogo, solato in sladico vred. Da se da čisto lepo preživeti z rižoto, testeninami s polivko iz domačega glaža ali pa iz kupljene v marketu pred nosom. Za to gre, ne pa za tiščanje prsta v oko mamam. Prst jim želimo iz očesa vzeti, s tem, ko želimo našim kolegicam na forumu dopovedati, da se da delo olajšati.
Ja, mame so si same krive - preberi si Vivo Meier. Moja je bila na srečo drugačna in ni tovorila ne vem česa s seboj, skromno je kuhala v kampih ali apartamajih ali pri sorodnikih. Pa je zato nimam nič manj rada. Nasprotno, z veseljem se spominjam časa, ki sva ga skupaj preživljali na plaži, in na srečo nimam spominov na to, kako je jamrala, da mora zdaj s plaže ker mora kosilo kuhat, kako sva z očetom nehvaležna, da nočeva jesti in podobno. Razumeš? Moja mama je tudi imela dopust, nihče od nas ni bil lačen in vsi imamo na naša skupna letovanja prelepe spomine. Tudi brez vonja po goveji juhi ali segedinu na 35 stopinjah. Za taka razvajanja je celo leto čas-
Za to gre, z anič drugega - mamam narediti lepši dopust. Če si ga že same ne znajo ali zmorejo.
Sicer pa vsakemu lahko po glavi točno toliko hodiš, kot si sam pusti. To sem spoznala na lastno koži.
mamamia