31. jul 2012 12:06
Očitno je, da Dorka svoj poletni filing opremlja s poceni veseljem do barvanja nohtov in ji jega negre zameriti.
Nakajkrat sem videla take nohte, pa sem si mislila, kakšna spretnost je to, zdaj pa sem čisto razočarana.
Mene ne zanima, kako se to dela, ker sem princip videla na posnetku in je najbrž res finta v težnosti, me pa jako zanima, kako je mogoče kaj delati s tako dolgimi nohti.
Moji nohti so cca 2 mm nad blazinico, pa imam težave s tipkanjem, pa še s kakim drugim delom. Že veliko let si jih lakiram z kožno barvo, ki se sicer kruši. Hvala kemiji, da so izumili minutni lak.
Pred leti sem skupini otrok iz naše ulice prvi počitniški dan nalakirala nohte na poletni videz. Vsak noht drugačen, tudi fantkom. Potem smo kdaj popravili, ampak bilo je poletje. Vsi so že zdavnaj odrasli in nekateri imajo otroke, pa se radi spomnijo. V tistem času sem bila edina v ulici, ki sem imela tako zbirko barv.
Moj odnos do tako dolgih in tako okrancljanih nohtov je enak odnosu do tistega edinega nohta, ki jih nekateri moški nosijo na mezincu. Sploh pa so tisti nohti, ki rastejo navzol, kot kremplji, kar je značilnost večine oseb, rojenih v znamenju Leva in z močnim vplivom leva. Se ve, katere pravljične osebe imajo tako nohte, zato me odbijajo.
Bi pa želela kak moški komentar.
Menim, da je Dorkino znanje jezika odraz načina komunikacije na drugih forumih, sovražnega odnosa do slavistov in maternega jezika, ki je eden od najbolj osovraženih predmetov v osnovni šoli. Mogoče Dorka ni imela možnosti, da bi pridobila boljše znanje, vendar je njena opomba, da se zaveda slabega jezika, napoved, da bo mogoče kaj izboljšala.
F r i n a