3. avg 2012 13:52
branka171 je napisal/a: |
Tudi moja sanjska kuhinja se že počasi realizira. Je v stilu mameF, zato me zanima, kako se obnesejo keramične ploščice na pultu.Se fuge zelo zapacajo?
branka171
|
Seveda se, odvisno kaj delaš. Tak pult nikakor ni primeren za direktno mesenje testa na njem ali pa recimo kako posipanje moke, sploh če so fuge vlažne itd. Ma ni pa neke panike. Pri nas smo imeli občasno že prigode s prevrnjeno skodelico čokolina, lužo je otrok seveda pobrisal, v fugah pa je marsikaj ostalo (saj veste, kako krasno se zasuši čokolino). Sem pač fina "namočila" pult z viledo in zdrgnila ostanke s fug in ploščic z grobo gobico, pa je šlo.
Tak pult je vseekakor "smrt" za gospodinje, ki imajo rade bleščeče gladke površine, kjer se še prstni odtisi ne smejo poznati. Takim res toplo odsvetujem tak "hec", ker bodo samo zalostne. Fuga je pač fuga, malo je hrapava, malo poglobljena, pa se vanjo iujame vsak ščepec razsute moke in vsaka drobtina. Ampak - jaz sem itak kratkovidna
pa se ne sekiram zaradi tega. Pa tudi ploščice - ene par mojih je že počenih - je pač kdaj padel nanje kak težji kozarec z vrhnjih poličk, pa je videti razpoko. Če bi koga to motilo, tudi odsvetujem - nesreče se dogajajo, menjati posamezne ploščice s pulta pa ni tako preprosto.
Testo mesim na deski, kruh režemo na deski, karkoli pač že počnemo, ni direkt na ploščicah.Pa itak po vsakem delu z viledo prebrišem pult za sabo, če je potreba pošpricam po večjih delih z razmaščevalcem, malo močneje zdrgnem, pa je.
Mojca