1. avg 2012 12:15
še jaz napišem - kuhinja je sedaj stara eno leto. Vrata omaric so iz akrila bele barve, super za čistiti. Predale imam 90 cm, v elementu sta dva, tudi tam, kjer je kuhinjski in jedilni pribor, všeč mi je višina predala, da je vse komot. Imam polotok, dolg 220 cm, na njem na sredini 80 cm indukcijo s petimi krogi, vsi so za kuhanje, eden je premera 30 cm, kar sem iskala, in je nepogrešljiv. Indukcije ne bi menjala za nič na svetu. Napa je tudi zelo močna, ima tudi funkcijo prezračevanja, spet plus. Pult je na polotoku okite, tehnični marmor, robusten, nanj se lahko odlaga vroče, super. Umivalnik je na stenskem nizu, ker niso mogli tovarniško narediti tako dolgega pulta iz okiteja, je pult narejen iz kerrocka, in prav tako umivalnik, ki ima v pultu vrezkan odcejevalnik. Umivalnik brez dveh korit mi je nepraktičen navkljub pomivalnemu stroju. Imam 30 omarico ob umivalniku z enim notranjim predalom, zgoraj so kuhinjske krpe, spodaj čistila, pomivalne tablete, krpe iz mikrofibre. Pod umivalnikom je le en predal, vse ostalo je "fraj", ampak zaradi odtočnih cevi mi noter ne gre standarden koš, moram poiskati še kak drug model, a se za smeti ne sekiram, saj imam ob kuhinji shrambo, kjer imamo vrečo za plastiko, škatlo za papir in eno za steklo, ter kantico a bio odpadke, ki romajo na kompost.
zgornji niz omaric imam brez dvižnih mehanizmov, so navadna vratca, a brez ročajev, odpiram jih spodaj - je en tak vmesni prostor med vratci in omarico. Tu se otroški prsti največ poznajo, a se fronta odlično čisti s samo potegom krpe.
pult tako okite kot kerrock se lepo čistita, če v umivalniku ostane kak madež od barvila, npr. vina, se ga očisti s kakim malo abrazivnim sredstvom. Hladilnik je v inox barvi, zraven imam postavljeno zamrzovalno omaro v istem dezenu, da skupaj izgleda kot en velik ameriški hladilnik. Male strojčke imam v enem predalu, salamoreznico v špajzi, multipraktika pa si še nisem privoščila. Za Kitchen aid še ni denarja, da bi stal na pultu. Tv vidim iz kuhinje, jedilnico tudi, pogled imam na Pohorje.
pomivalni stroj sem naprej želela imeti dvignjen, pa sem se potolažila, če se lahko sklonim 20x na dan v spodnji predal, se bom še parkrat v stroj. Ima pa nalogo jemati čisto posodo iz stroja sin, tako da mi pol dela odpade. Pečica pa je dvignjena, ampak jo imam v sosednji shrambi v "podaljšku" kuhinje, tik ob balkonskih vratih, tako da vročina gre direktno ven.
kaj bi spremenila - imela bi pipo z izvlečno cevjo, večje korito, vsekakor moramo na terasi urediti letno kuhinjo, da ne pacam in čistim ter vlagam zelenjave v tej kuhinji. Sicer imam v utilitiju kotno kuhinjo iz Ikee z malim umivalnikom, pa se ne morem navaditi tam kuhati. Bom morala, a ne. PA tudi res so kapljice med stenskim nizom in polotokom, pa se pač pobriše, pa je. Aja, pa razsvetljavo pod stenskimi omarici moram drugače rešiti, sedaj imam kar tako provizorično eno luč prišraufano, pa ni ok.
neika
Sporočilo je spremenil(a) neika dne 01. 2012 12:17