17. jul 2012 15:19
V zadnjih nekaj letih sem velikokrat spekla kruh doma. Večkrat zvečer zamesim in potem kruh v hladilniku ali celo na balkonu (če le ne zmrzuje) vzhaja celo noč - zjutraj pa ga oblikujem in še enkrat vzhajam ter spečem in sem do osmih že v službi. Tak ostane svež vsaj dva dni. Tudi ko ga zmanjkuje pri hiši mi ni težko zamesiti in speči drugega. Neprecenljiv je občutek, da si nekaj naredil sam, nekaj kar ni dva krat enako, nekaj, kar ima družina rada. Če bi gledala samo na stroške (čeprav mislim, da je doma pečen kruh cenejši) in predvsem na čas, ki nam ga vsem skupaj primanjkuje ne bi ne kuhala ne pekla, pa to kar redno počnem. In tako je z mnogimi opravili v gospodinjstvu - od vrtnarjenja do šivanja, vlaganja sadja in zelenjave, kuhanja marmelade.... , če bi gledali samo cenovni vidik se mnoge reči res ne splačajo, toda neprecenljivi so občutki, ko nekdo pohvali tvoj trud, ko se tudi v odrasli dobi spominjaš, kako je dišalo po hiši, ko se je kuhala marmelada, pekel kruh, potica.....
Prislan, če tvoj podatek o strošku energije drži,potem bom pa še bolj z veseljem pekla kruh še naprej.
Lep dan vsem skupaj.
tedyka