15. jul 2012 19:10
Jenny! Mene je pri vsem tem najbolj zmotilo tole:
Jennny je napisal/a: |
pa naj vas še tu vprašam za mnenje o temi,ki mi buri duhove že 10 let. z enim od najbližjih sorodnikov se ne razumeva dobro.sčasoma je moje moja drža do njega postala taka,da se mu skušam izogniti v čimvečjem loku,ne komuniciram z njim. še večji problem pa nastane-če tokrat pomislim predvsem nase-ker ima ta oseba predmet,ki ga NE uporablja,meni bi pa krvavo prav prišel.lahko rečem,da je ta predmet življenjskega pomena,hkrati pa tudi predrag,da bi si ga privoščila sama.
|
10 let se že ubadaš z osebo, ki je v bistvu sploh ne maraš, če drži to o izogibanju in nekomnikaciji? Na tvojem mestu bi končala ta "odnos" in se osredotočila na osebe, ki ti prinašajo zadovoljstvo in med katerim se dobro počutiš. Zakaj tratiti čas (10 let!) in energijo neproduktiven odnos. Pa še če z njim niti komniciraš ne - zakaj potem sploh misliš nanj? Če ti je oseba tako zelo odbijajoča ... Ampak! - ampak a oseba ima nek predmet, predmet tvojega poželenja. Tu pa se stvari zapletejo. Kljub temu, da bi to osebo najraje odpisala iz svojega življenja (če sklepam po prvem odstavku), je zdaj naenkrat postala "koristna". Zaradi tistega predmeta.
Po mojem je zadnji čas, da se odločiš, kaj želiš. Ali res ne želiš imeti nič s to osebo - v tem primeru te tudi "nima kaj brigat" kaj on poseduje n ali tisto rabi ali ne - to ni tvoja stvar.
Ali pa bi s to osebo kljub vsemu rada zgradila spet nek odnos (komunikacijo vsaj) in bi bl ta predmet zgolj sredstvo, da se ji približaš.
Po mojem mnenju ima vsak od nas pravico, da se s kom ne razume, ne komunicira, kdo koga ne mara itd. Ampak vse to pa nam ne daje pravice, da bi se vtikali v življenje iste osebe in presojali, kaj ta oseba rabi in kaj ne.
To je tako, kot bi recimo Jožica, ki je kregana s Pepco, 10 let premlevala, zakaj pri streli si je Jožica naredila novo trajno, če pa ves dan nosi ruto. Ali zakaj je njen osovraženi sosed Jože kupil nov avto, ko pa niti 10 km na dan ne naredi z njim.
Temu se reče zavist.
Jennny je napisal/a: |
v prvi vrsti bi rada nasvet,pot,kako bi vi prišli do uporabe tistega predmeta. |
V prvi vrsti bi stopila do lastnika tega "življenjsko potrebnega" predmeta (upam, da ne gre za kisikov aparat ali srčni spodbujevalnik) in ga vprašala, če predmet posodi.
V drugi vrsti bi vse svoje moči namesto v obsojanje "onega, ki nekaj ima, pa niti ne rabi, jaz pa rabim in nimam" vložila v načrt, kako privarčevati (morda si začasno izposoditi) dovolj denarja, da si sama kupim ta predmet.
Pa srečno - v odnosu s sorodnikom oz. pri pridobitvi tistega tako želenega predmeta.
Mojca