9. jul 2012 13:45
Za začetek pokliči na vaš Zavod za zadravstveno zavarovanje in se najprej prepričaj, ali je mama upravičena do take postelje v breme ZZZR po Pravilih, ki jih kar naprej spreminjajo.
Nato pokliči dobavitelje, jaz bi poskusila tudi pri Soči, v lokalnem okolju pa so tudi dobavitelji. ZZZDR ne dobavlja več te opreme.
Pred kratkim sem se ukvarjala s preverjanjem upravičenosti starejše osebe, ki je nepokreten, vendar se lahko giblje s pomočjo invalidskega vozička. Nameščen je v zasebni dom s koncesijo.
Gospo, ki skrbi zanj, so poklicali in ji povedali, da zato, ker v domu nima doplačila v breme družbenih sredstev, ni upravičen do invalidskega vozička in naj ga nabavi in PLAČA sam. Osebni zdravnik v domu je dal napotnico za fiziatra, ta je izdal izvid, da potrebuje voziček, nato pa je uredila, da so voziček, že rabljen, dobili v Soči, kjer so ga priredili posebej zanj. To je ročni voziček.
Glede na vsebino pravil sem, prepričana, da gre za goljufijo zasebnika, ki vodi dom. Iz Pravil ni razvidno,, da oseba, ki za oskrbnino v domu plačuje več, ker je nepokretna, nima pravice do invaldiskega vozička, ker jo nekdo drug doplačuje domsko oskrbo, ker sam nima dovolj denarja.
Če skrbite za ostarelo osebo, tudi tiste, ki so v domu, bdite nad njimi. Zlorabe, ki sem jih sama videla in se prepričala, so grozljive.
Pri moji pameti nisem našla takega navodila v Pravilih ZZZRS, ampak so si to izmilili. Z njimi še bomo poračunali, ker zdaj ni ravno pravi čas.
Zato se ne pustite odgnati.
F r i n a
Sporočilo je spremenil(a) frina dne 09. 2012 13:49