6. jul 2012 22:25
No rimljanka, nikjer nisem zasledila, da želi Jaša popolnoma natančno število kalorij. Si ti? Daj me no razsvetli in mi pokaži kje sem to spregledala.
Verjetno je vsakemu jasno, da so te vrednosti bolj ali manj ocene (ki verjetno na nečem temeljijo), ki odvisno od različnih dejavnikov variirajo. In predvsem ti bi lahko vedela, da ne samo pri mesu, pač pa tudi pri žitu, vrtninah, sadju... Sorry, tisto pametovanje tvoje kolegice "daj nam podatek o tem, kje je tvoj cipelj rasel, kaj je jedel, koliko je bil star, katerega spola je bil... pa ti bomo lahko pomagali" je bilo popolnoma neumestno. In je bilo zajedljivo pametovanje. Če se to prizna ali ne. Če bi spraševala o energijski vrednosti pšenične moke, najbrž ne bi dobila odgovora "povej kje je to žito raslo, kakšna je sestava tal, koliko in s čim je bilo gnojeno, pa ti bomo lahko pomagali". Pa vemo, da tudi vse to vpliva, ne?
Ampak, kot rečeno, je očitno tudi ta približna ocena Jašo zadovoljila. In to je point, se ti ne zdi?
Never mind, it's not worth it. Sem pa resnično hvaležna vesolju, da sem tebe in tebi podobne v življenju zgrešila.
Aja, pa ko si že pri razsvetljevanju nas, nevednih plebejcev, daj me no razsvetli, kje piše kako je zaželjeno pripenjati linke. Da ne bom tako butasta in jih pripenjala na nezaželjen način, ker zadnje čase mi očitno veliko stvari uide. Se tolažim, da so kriva leta, pa vročina, pa...
Issi