3. jul 2012 8:57
Jaz sem pri nakupih športne opreme v slovenskih trgovinah opazila fenomen, ki se pojavlja tudi v drugih trgovinah in sicer to, da imajo prodajalci eno čudno kalkulacijo v glavi in sicer, da če kupec na nek način ali ne vzbuja pozornosti ali ni ne vem kako karizmatičen ali nekaj od tega.....da potem bo silno redko, da bo prodajalec pristopil do kupca, pozdravil, vprašal, če je potrebna kakšna pomoč, nasvet.
Je prevečkrat tako, da moraš skoraj cukati za rokav koga, da ti kaj pojasni. Potem prideš pa prvih 100 km proč od Lj in tam je ponavadi že druga država in celo avstrijski trgovci zažvroglijo tisti glucksgott (in so vsaj v službi prijazni, tako da človek odmisli, da imajo morebiti v domači armirani kleti koga zaprtega....),skratka se bolj potrudijo, da bi kaj prodali. Pa je čisto vseeno ali je športna oprema, obleke, železnina....v Sloveniji lahko človek na prste prešteje trenutke, ko mu je prodajalec tako svetoval, da bi bil že greh, če na koncu kupec ne bi nič kupil.
Moje mnenje, draga kolegica jasmina21, je takole: Več sreče pri nakupih v Sloveniji boš imela takoj po tistem, ko boš prvič v trgovini, kjer ti ne bodo postregli in si vzeli čas zate, namesto artikla zahtevala pritožno knjigo. Jaz sem to naredila pred leti in od takrat je kot da bi se razbil nek "urok" slabih nakupov, oziroma, po prvem popisu ignoriranja v trgovini, se ti potem takšna ignoriranja manjkrat zgodijo. Dobiš neko drugačno energijo, kaj pa vem.
Glede obutve za tek ti kaj kvalitetnega ne bi znala svetovati. Mi je pa v isti trgovini, kjer kupuje tudi aby prodajalec detajlno razložil vse o prednostih barefoot copatov in sem jih kupila in sem super zadovoljna s to izbiro.
Vendelina jr.