29. jun 2012 10:02
Mogoce pa je bilo punci nerodno povedati, da se ni bila placna, ker bi se ji to zdelo, kot da prosjaci za denar (ceprav se to slisi se tako smesno, je veliko tamladih, ki tako razmisljajo). Se je treba postaviti v polozaj 18-20 letnika-ce, ki pac ne zeli motiti in se raje lepo postavi nekam v kot in caka, da se kdo spomne na njih. Jaz sem v letih te punce bila ista sramezljivka. Raje bi se na glavo postavila, kot pa da bi nekomu rekla, da me ni dovolj ali se ni placal. Danasnja samozavest je prisla "vec kasno", bi rekli po "nase".
Vase podjetje je morda celo res naredilo nenamerno napako in pozabilo placati to punco, sama pa poznam kar nekaj tako imenovanih "podjetnikov", ki svojih studentov ali ne placujejo, ali zamujajo s placevanjem kolikor se le da, znizujejo urne postavke, si izmisljujejo izgovore zakaj nekega studenta ne bodo placali itd. zraven pa se se delajo norca iz tega.
Zdaj pa glede maturantskega izleta. Ti strokovni tabori bodo vedno na razpolago, maturantski izlet pa je le eden in edini. In ni isto kot absolventski izlet, da bi zdaj rekel, ahha kaj pa ji bo maturantski izlet, saj jo se caka absolventski izlet. Sama sem dala skozi in prvega in drugega. In je bilo lepo, veselo, noro, odstekano, ostalo pa je polno lepih spominov, smesnih prigod, ki se jim se danes smejemo (npr. da nas je po eni zabavi profesorica zaklenila ven (za kazen, ker smo bili prepozni) in smo potem spali v parku na tleh ... se danes se tako krohotamo na ta racun.
Naj se punca sama odloci, ce pa gre na maturantski izlet, naj se ne sekira glede tega, da je bolj mocna (jaz sem v tistih casih tudi bila med bolj bajsastimi), ker ce ne veste imajo tudi tisti z mocnejsimi postavami pravico, da obiskujejo plaze (saj obstaja resitev v lepih tunikah). Da pa ne gres na maturanca, ker si bolj bolj krepke postave in ker te mogoce lahko kdo malo zeza glede tega ... no, to pa je res zalostno!
urska