26. jun 2012 21:09
sladkosnedka1 je napisal/a: |
ali moram sladkor ohladiti preden ga dam med beljake ali kako je to mišljeno? ali daš v kozico vodo in jo zavreš, ali daš sladkor v hladno vodo? (oprostite za nevednost)
sladkosnedka1
|
Nič hudega, če ne veš, vsi smo se enkrat začeli učiti, nihče tu od nas se ni rodil pameten, kaj šele s kulinaričnim znanjem. Ti bomo z veseljem pomagali.
Sladkor daš kozico in doliješ vodo, na zmernem ognju naj se sladkor raztopi, vmes mešaj s kuhalnco. V sneg vlivaš VROČ slakdorni sirup.
Jaz sem se zelo bala preizkušanja prave teperature sladkorja, saj nisem imela termometra, d abi zmerila, kdaj ima 150 stopinj, niti se mi nikoli ni posrečilo skozi žičko pihnit mehurček, kar je tudi znak, da je sladkor prave temperature. Potem sem pa upoštevala nasvet ene spretne kuharice z ene nam sorodne kulianrične strani (www.coolianrika.com), da je dovolj, če je sirup vroč, oziroma da ga čisto malo, minutko ali dve, pustiš čisto malo vreti. In res ni noben problem, če tako ravnaša - še vsakič mi je uspelo naredit odlično beljakovo kremo.
Za vanilijevo kremo pa uporabi katerega od reeptov za kremne rezine. Je preprosto, zapomni si le, da daš sneg beljakov v vročo zmes oziroma kremo, ki jo skuhaš iz jajc, moke, mleka in sladkorja (ter po želji ruma).
Če imaš še kakšno vprašanje, kar pogumno, ti bomo skušali odgovoriti oziroma pomagati.
mamamia