27. jun 2012 17:42
Jaa molekularna kuhinja. To pa tudi mene zelo zanima in bi jo rada znala ker res lahko prelisičiš možgane :).
27. jun 2012 17:42
Jaa molekularna kuhinja. To pa tudi mene zelo zanima in bi jo rada znala ker res lahko prelisičiš možgane :).
27. jun 2012 18:45
Molekularna kuhinja? Bom morala malo pogooglat kaj sploh to je oz me blond
Meni pa je strašno všeč tale, ki mi ga je poslal moj dragi
OlivaB
28. jun 2012 13:03
ravno zadnjič sem gledal na a-kanalu to molekularno kuhinjo, kjer so priprvili prašičja rebrca katerim so odstranili kosti in jih nadomestili z jabolčnim želejem, zraven pa so imeli neko juho z ''kaviarjem'' narejenim iz pekočih paprik
mali kuhar
28. jun 2012 13:47
In kaj pomeni molekularna kuhinja? Delamo kemijske eksperimente, ki jih potem postrezemo kot jed?
Sprasujem, ker mi ni prevec jasno.
urska
28. jun 2012 15:45
Malo pobrskaj, saj je na spletu polno odgovorov, npr:
rdkapica
29. jun 2012 19:11
jaz razumem molekularno kuhinjo tako, da kuharji uporabijo sestavine katere med seboj zreagirajo in s tem pridejo do določenih učinkov npr. ko delajo kaviar za okras kake sladice, vzamejo npr. lubeničin sok ga zmešajo z druimi sestavinami.. vse skupaj zreagira in tako naredijo želatino v obliki kaviarja. podobno delajo še z drugimi stvarmi. večinoma s tem okrasujejo jedi ali pa naredijo neko jed v čisto drugi obliki.
mali kuhar
29. jun 2012 19:49
Niti ne, no...
Najpreprosteje povedano pomeni molekularna kuhinja kakršno koli uporabo znanstvenih dognanj in/ali metod pri pripravi jedi - na neobičajen način ali/in z nevsakdanjim rezultatom.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Skutna pita
Angleški kolač