Pozdravljeni ljubitelji kuhanja!
Lepo vas prosim za pomoč. Sem poskušala poiskati nasvet na forumu, pa sem bila neuspešna; prosim ne se jeziti name, če to že kje obstaja.
Torej: želim vložiti rukolo v olivnem olju. Lani sem naredila rukolin pesto, ga dala v hladilnik (stekleni kozarčki), kjer mi je čez nekaj časa "zakuhal". Zmlela sem rukolo ter dodala "klasične" sestavine pesta, med drugim tudi sir. Sklepala sem, da mi je zakuhalo zaradi sira (po internetu sem kasneje prebrala, da tako pripravljen pesto zdrži v hladilniku par dni.
Letos sem se odločila, da vložim zgolj z olivnim olje. Pred časom sem naredila to s čemažem; torej zmlet čemaž, olivno olje in malo soli, steklen kozarček in v hladilnik. Od tega je sedaj že zagovtovo več kot mesec dni in ni "zakuhalo". Probiem imam sedaj, ker bi rada to ponovila z rukolo, kasneje z baziliko ipd., ampak ne bo toliko prostora v hladilniku.
Zato vas lepo prosim za nasvet, kako naj vložim rukolo (ter ostale podobne "zelence") v olivnem olju, da mi ne bo zakuhalo in da jo bom lahko hranila izven hladilnika. Moram pred tem kozarce segreti v pečici?
Hvala vsem že vnaprej!
Lp
Titikaka