21. jun 2012 13:16
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Cila najprej napiše na veliko, da naj nekaj prečitamo, v naslednjem postu piše, da ni panike. Kaj torej? Vanja Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 19. 2012 15:56 |
Tole ni replika - tekst sem izkoristila samo kot uvod. Saj vsi vemo, da panika kvečjemu škodi .
Torej, kako po prebranem obvestilu ravnam sama:
- v drvarnici sem za vsak slučaj nastavila mišelovko. Zaenkrat je prazna. Če se bo ujela kakšna miš, jo bom pobrala z rokavico, poškropila z varekino in zakopala. Pa še eno pršec varikine čez rokavice, za vsak slučaj (po mišelovki pa ne, ker bi drugače mogoče naslednji miši smrdela). Pogledala bi še za mišjimi kakci in jih primerno pospravila.
- na vrtu sem pozorna, če bi bil kaj bolj razrit - ni videti (zaenkrat rije le krt). Če bi bilo rovov veliko, in obgrizeni pridelki, me ne bi bilo sram, delati na vrtu z gazo, ruto ali tisto malo belo maskico čez usta in nos.
Enako bi naredila, če bi sklonjena nad zemljo izkopavala in pobirala krompir na njivi, kjer bi bilo vse polno rovov in obgrizenih gomoljev. Sploh te dni, ko je vroče in se dviga prah.
- na kompostni kup ne dajem ostankov živil ki bi privabljale glodalce (hvalabogu za Organko).
Bi pa na zalogo nabavila Varikino, mišelovko in maskice, če tega ne bi že tako imela doma.
PS: biti zdrav je taka dobrina, da se splača tudi malo pokomplicirat, kadar se za to pokaže potreba.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 21. 2012 13:24