19. jun 2012 15:47
Torej, ce sem te prav razumela, ker si ti (in se marsikdo) alergicna na taksne novice/opozorila, jih potemtakem ne smemo nikoli posredovati naprej, se o njih pogovarjati in predebatirati?
Meni gre mogoce na zivce (si izmislim primer) novice o modi, torej ker sem na to alergicna tudi o temu ne smemo vec pisat.
Nekdo je alergicen na novice o domacih zivalih (tudi te novice koncajo na OFF listi).
En tretji ne mara novic o ucinku mastne hrane na zdravje, tudi o temu se ne smemo vec pogovarjat.
Spet nekdo ne mara novic o potovanjih. Itd. itd.
Torej, se bomo pogovarjali le se o vremenu (razen, ce se najde spet nekdo, ki je alergicne tudi na to temo).
Razumem kaj hoces s tem povedat, ampak vseeno ni potrebno napadat ljudi. Cila ni mislila cisto nic slabega s tem. Kogar je clanek zanimal, si ga je prebral, kogar ni, si ga pac ni prebral. Simpel ko maslo na kruhu.
Ti pa prilagam vir, ki govori o problematiki leptospiroze na Reunionu ter Mayotte (http://www.invs.sante.fr/regions/reunion_mayotte/pe_rm) in stvar ni tako nedolzna kot se zdi. Res pa je, da je ta problem bolj prisoten na teh otokih, kjer je higienski minimum krepko pod evropskih standardom.
Jaz osebno sem se, kot sem ze prej napisala, bolj sekirala zarati cikugunjaja kot pa leptospiroze.
urska