tema odprta - 5. mar 2001 23:13 | ogledi: 3.501 | odgovori: 1
Če ima kdo recept za preste naj mi ga prosim napiše.
Če ima kdo recept za preste naj mi ga prosim napiše.
neznan uporabnik
6. mar 2001 5:07
Tu je eden izmed mnogih receptov za preste: Sestavine 300ml tople vode 1 zlica margarine scepec sladkorja dva scepca soli 500g moke paket suhega kvasa 950ml vode 1 zlica sode bikarbone groba sol (morska) Priprava V vecji posodi raztopi kvas v 300ml vode s scepcom sladorja. Vzhaja naj 5 minut. V to mesanico vmesaj margarino, moko in sol. Vse skupaj mora biti podobno kvasenemu testu; po potrebi dodaj nekaj vode, ce se testo ne oblikuje. Narezi testo na kratke trakove, na deski jih oblikuj v "kace" in oblikuj v preste (naredi osmico). Iz navedene kolicine bi morali dobiti priblizno 25 prest. Oblikovane zlozi na pomascen pekac in pokrito pusti da vzhaja priblizno 45 minut. V loncu zavri 950 ml vode, dodaj sodo bikarbono in pusti da skoraj zavre. Nezno dodaj preste (lahko manjso kolicino prest, odvisno od velikosti lonca) in naj se kuhajo priblizno 1 minuto, medtem jih enkrat obrni. VODA PRI TEM NE SME ZAVRETI! Preste poberi iz vode in vrni na namascen pekac na katerem so vzhajale. Se mokre potresi s soljo. Pecejo naj se pri 245C (ogreta pecica) priblizno 12 minut. Pa dober tek!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gnetemo, pečemo in jih že jemo
Bučni mufini s kremastim nadevom