4. jun 2012 1:07
Vendelina jr ne morem, da ne biodgovoril na tole,
Indonezija ni prva država da sem opazil da so higienske razmere enake 0. Dobil sem tudi že kje drugje star časopis namesto serviete. Gledal pse, ki na tržnici trgajo kos mesa z goveje polovice viseče v senci. V JNA v južni Srbiji sem videl prvič plastenke. O tem nisem in ne bom pisal.
Tudi sam zagovarjam čistočo in pravilo o katerem je še nekdo pisal leva in desna roka. Naj pa vem povem, da se lahko poučite, da to izhaja iz Budizma, ki je med ostalim veliko starejši kot Islam. In je iz Budizma v Islam prenešeno. Ne na koncu pa je to na žalost črka na papirju v velikem odstotku. Za ta del sem imel ogromno časa in možnosti, da bi ga spoznal. Iz takratnega vidika se mi je zdelo tako kot se tebi najbrž še vedno zdi eksotično. Na gramatične popravke te bo kateri slavist s tega sajta raje popravil.
Napišeš mi celo, da sem vzvišen?!? Hvala. NE, nisem ne šovinist, NE nacionalist, NE rasist. In me to, če nič manj, žali. Kar se tiče domačinov pa imam kar nekaj dobrih znancev tukaj in priznam, da nekateri živijo v pogojih, ki so če nič manj žalostni. A so to ljudje na katerih se osebna higiena vidi. S temi ljudmi sem bil marsi kje v okolici. In vzdržujem stike tudi, ko me nekaj let ni v te kraje. Dejansko NE VIDIM kdo je temen in kdo svetel in kdo je obrnjen k Meki in kdo k oltarju. To me ne zanima.
Sannitarna inspekcija v evropi ladjo obrne znoter navzven. Ko ladja ostari več ne zadovoljuje standardov in začne trgovati v deželah "tretjega sveta" Na žalost je to dejstvo. In nekdo jo mora voziti. V Belgiji predlani je ladjar plačal 5.000e ker je inspektor s prstoom izpod nape povlekel črn prst. Bil sem zgrožen kakor tudi kuhar. A to se na žalost zgodi ko institucije "delujejo". Pa ravno v Belgiji! Neverjetno bi človek rekel.
Seznanjem sem tudi z razlogom za izum parfumov, ki naj bi prekrili smrad, kar je bila v srednejm veku čistoča zdravju škodljiva. Tudi na to me je nekdo opomnil. Neverjetno je, da je tolikšno število ljudi razen enega lahko tako skeptično. In nejeverno.
Vendelina jr ali je mesto Jelinčiču na to temo res poterbno? In spet domotožje. Ali je beseda hrepenenje premočna? Ali pa tako žalostno nepoznana, da so do nje nihče ne dokoplje. Hrepenenje je lepo! Pozitivno! Domotožje bi bil zame sigurno razlog, da zamenjam službo. Hrepenenje pa gor drži!
Zakaj si v moja usta položila mnenje, da se vsi beli umivajo in čistijo, to niso moje besede. Ne poslušaš! poslušaš samo sebe. Slaba poslušalka bom zaključil.
Seveda Viva Meier sem videl tudi hujše stvari kot so nedelujoči hladilniki. In nikoli nisem sral čez narode in narodnosti. In otrok ne vzgajam v duhu nestrpnosti! To so dejstva, ki se jih ne da spremeniti.
Za tiste, ki so bili na Baliju in mislijo, da so videli Indonezijo naj povem da je to tako kot bi nekdo šel v Stožice in rekel, da ima Slovenija lepe nove stadione. Nekako tako je to.
Kar pa drži, za konec, sem veliko večji občudovalec japonske(ja, z malo Vendelina) kulture. Od njih sem se naučil skrivnosti sushija in od tam prinašam nekatere sestavine. In tempure in jakitorija. In ne vidim ternutka, da se vrnem tja. IN da ponovim Fugu izkušnjo.
Aq.
Aquarius