Enkrat sem tu zasledila recept za rižev narastek za tako dober rahel i
Tanja
Enkrat sem tu zasledila recept za rižev narastek za tako dober rahel i
Tanja
30. maj 2012 12:51
nasvet - jajca in rumenjak stepajte posebej. Sladkor polovico stresemo v rumenjake, polovico v beljake ( med stepanjem, proti koncu). v beljake damo tudi 2 veliki žlici hladne vode.
ko sestavine na koncu zmešate skupaj, sneg dodajajte zelo narahlo.
Maxi25
30. maj 2012 14:49
Se strinjam z Maxi25
te.jcika
30. maj 2012 14:54
Hvala za nasvet... bom probala še tako
Tanja
30. maj 2012 15:28
Sneg seveda dodamo čisto na koncu, ko so vse druge sestavine zmešane. Najprej le kakšno tretjino, rahlo premešamo z leseno lopatko ali kuhalnico, da se sneg enakomerno razporedi, in poteš narahlo še prostanek. Narastek bo puhast.
mamamia
30. maj 2012 16:03
se strinjam, poleg tega pa še, da ga je dobro hitro pojesti ;) če zdržiš. takrat je najbolj puhast
31. maj 2012 9:39
Potem sem naredila še drugo rundo narastka za eno osebo po vaših nasvetih, in je ratalo :) hvala... sedaj vem kako moram :) Namreč sem bolj laik še v kuhinji hehe ... Hvala vsem
Tanja
25. okt 2012 20:56
Kaj predlagate zraven riževega narastka, kot spremljavo?
Ker ni nič sladek, ga bom malo oplemenitil, kar se sladkosti tiče. Drugače pa je MMMM. Sem poleg rozin dodal, še 2 suhi figi in 2 suhi slivi. Namočil pa vse v sadjevec :D
Bi izbrali:
Slivovovo domačo marmelado na narastek ali bi jo raje vmešali v skuto
malo muscavado sladkorja vmešanega v skuto
2 suhi figi vmešani v skuto
ali pa samo mleti rjavi sladkor po vrhu narastka.
Ali naredim na hitro poparim sadje in ga zvrnem čes svežo skuto, katera bo kot spremljevalec zraven riževega narastka.
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
26. okt 2012 7:12
Meni zelo prijajo jabolka zraven riževega narastka. Zato jih tanko narezane položim po vrhu narastka preden dam peči. Je pa tudi slastno, če jabolka karameliziraš posebej v malo sladkorja in sur. masla, potem pa na krožniku daš na narastek. Tudi dušena jabolka (čežana) s cimetom in klinčki je dobra za zraven, ali povrhu. Marmelado bi jaz malo razredčila in pogrela, potem pa polila po narastku.
Skuto bi jaz dala kvečjemu v narastek.
pirnica
26. okt 2012 18:21
Najboljši je za zraven breskov kompot :) standard po naše :)
Tanja
26. apr 2015 23:25
Meni pa vedno ko ga dam iz pečice lepo narastlega, pade dol! Ali bi ga morala shladiti počasi v pečici?
marcesan
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Orehova potica po receptu moje mame
Tajski rdeči curry