Pozdravljeni!
Pripravila sem že kar nekaj
Zdaj pa sem se znašla pred dilemo, kakšno
Zelo bom vesela vsakršne ideje i
Hvala.
Matineja
matineja
Pozdravljeni!
Pripravila sem že kar nekaj
Zdaj pa sem se znašla pred dilemo, kakšno
Zelo bom vesela vsakršne ideje i
Hvala.
Matineja
matineja
27. maj 2012 12:01
Speci ji Sacher torto. Ali pa reform. Obe boš brez težav peljala na morje. :)
s0ncek*
27. maj 2012 12:13
Hvala, s0ncek*. Na reform se nisem spomnila, pa sem jo že pekla..:D
matineja
27. maj 2012 12:18
Reform torto sem jaz za enako priliko pekla (le da je pot vodila na vzhod, ne na jugozahod) in se je super obnesla.
perpetua
27. maj 2012 14:51
vsekakor bo dolgi transport velko lažje prestala torta brez kreme. Reform torta je zelo dobra, ampak precej težka - lahko narediš tudi kaj lažjega, a sočnega v obliki torte. Recimo kako Urškino pecivo ali orehove kocke s korenjem, na debelo oblito s čokolado, lahko je tudi kaka sočna sadna pogača ali kaj s skuto. Zraven lahko gre stepena sladka smetana, kar se da narediti v vsakem apartmaju. Pa seveda veliko dobre volje in rojstni dan bo nepozaben.
Sonja
27. maj 2012 15:45
Kaj pa ta verzija,
Pečen biskvit,
Mikser,
Smetana,
Jagode
Želatina
Jogurt
Obroč za torto.....
Seboj na morje, tam sestaviš dekoriraš s smetano in sadjem, mama bo vesela, torta bo prenesla pot, sveža bo.
http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte
27. maj 2012 15:54
Doma spečeš biskvit in narediš kremo, na morje pelješ vsako posebej, kremo v dobro zaprti posodi, in vse skupaj sestaviš na morju. Toliko prostora vedno najdeš ...
mamamia
27. maj 2012 16:46
Punce, super ste... Saj razmišljam v tej smeri...:) Hvala!
matineja
27. maj 2012 16:52
S sabo nesi sestavine za tiramisu( piškoti, mascarpone, liker...), model za torto in smatano za okrasitev... Mislim da priprava tiramisuja ne bi smela biti problem niti na morju.
Vesnuska
28. maj 2012 12:17
Narediš tiramisu v pekaču, pekač daš v velik oglat kovček za transport, zraven hladilna telesa in na dno avtomobila, pokriješ vse skupaj s folijo in to je to.
Ker fazon je v presenečenju in ne tega obteževati še z ne vem kakšnim tortnim umislekom iz domače kuhinje, ker si preprosto določiš preveč omejevalnih pogojev. Ker mama bo vesela čisto navadnega tiramisuja lai pa navadne rolade - ker se tu igra na pozornost.
Vendelina jr.
28. maj 2012 15:02
Jeez, narediš tako rekoč (skoraj) karkoli, zamrzneš, daš v avto in , gremo na pot. Še posebej tiramisuji (samo jajca pokuhaj), smetanaste ipd. torte se bodo odlično obnesle.
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci z grahovim pestom
Polpetki iz melancan