8. jun 2012 23:49
tretnutno se spomnem dveh polomij iz bližnje preteklosti
1. TEKOČI ŠPINAČNI NARASTEK
skuham špinačo, naredim bešamel omako, zmešam, dodam pire krompir in nekaj manjših koščkov krompirja, lepo v ognjevarno posodo, obilno naribala gor sir in hop v pečico. Peklo se je dobre pol ure, lepo se je naredila skorjica. Presenečenje je sledilo, ko sem želela postreči narastek na krožnik. Namreč bilo je tako tekoče, da sem ga morala na krožnik dati z zajemalko. K sreči sva ga jedli samo jaz in mama.
2. Na dan izpita sem ponavadi izredno žiučna, snov ponavljam le vsake toliko. Ponavadi na dan izpita zjutraj vedno nekaj spečem, ker me peka sprošča. Torej naredila sem čokoladne muffine, vaniljevo kremo, lepo nabrizgala vse skupaj, okrasila. Taki cupcakesi mi niso še nikoli uspeli. Dala sem jih v hladilnik. Lepo naredim kosilo za očeta, ki je bil edini doma, odprem hladilnik in puuuufffff, vsi kolački so lepo padli iz hladilnika(bili na pladnju) in kremo sem imela vsepovsod. Spravila sem se narediti novo kremo, nabrizgala na muffine in tekla na izpit. Oitno je bil tole dober znak, saj sem izpit opravila z odliko.
lp
ledenka_