22. maj 2012 10:36
Hčerki pomagam pri izdelavi herbarija za 6 razred-30 rastlin .Rožce nabirava že od začetka aprila ,oddaja herbarija je v petek 25.5.Mene pa zanima zakaj toliko hitenja z sušenjem.Midve sva takoj domov prinešeno rastlino dali med plasti časopisa in v knjigo in obtežili z veliko knjig.Po 3 dneh pogledava,rože premakneva.Hren recimo imava posušen ,da je ćisto lepe zelene barve in bel cvet-krasno.Izdelava herbarija ni trenutek enega tedna ampak 2 mesecev.V knjižnici si je izposodila knjige o rastlibah in takoj zapiše vse podatke,datum,kraj,namen rastline,rod,če je zdravilna-zakaj se uporablja.
Jaz otroku rada pomagam,pa še učim se sama zraven.
Rimljanka ti veš....a je stasita kukavica zaščitena.....lansko leto je bila ena rastlina neprimerna pa prav vsi hribovski otroci so jo imeli v herbariju.
Kleo v lov za rastlinami,sem včeraj gledala po travniku,ogromno jih je še...edino kamilica,rman,modri glavinec...letos še spijo,je premrzlo.Pa če bo danes dež,mokre rastline so vrag za v herbarij,če pa pustiš kar tako pa ovene,če bosta nabirala dajta rastline v kozarec z malo vode da se posuši,nato spodnji del samo popivnaš in vložiš.
kuharca37