Pozdravljeni,
čez en mesec, natančneje 16.6.2012, me čaka poroka. Odločila sem se, da bom nekaj peciva naročila v slaščičarni, nekaj pa bi rada spekla sama, seveda ob pomoči sestre, mame in drugih. Ker vem, da bo zadnjih deset dni norišnica in bo za vse zmanjkovalo časa, bi rada čimveč peciva napekla predhodno in dala zamrzniti. Ta teden sem dala zamrzniti štiri kokosove potice (recept iz baze) ter lambado. Ker do sedaj peciva še nisem zamrzovala, ne vem, kako se posamezno pecivo obnese. Zelo bi bila vesela kakšnega mnenja in nasveta, kako naj si do poroke časovno razporedim peko. Zadnji teden sem odločena, da ne bom več pekla. Spekla bi rada bajadero, rafaelo, kokosove in čokoladne kroglice (mogoče jaffa kroglice iz baze), čokoladne huzarske krapke, madžarico, lešnikove trikotnike, mačje oči, salamo in še kakšno kremno pecivo. Ali lahko dam vse zamrzniti? Ali lahko dam zamrzniti pecivo oblito s čokolado ali je mogoče bolje, da ga s čokolado oblikem, ko ga odmrzujem? Pečeno oz, dokončano pecivo sem nameravala zrezati na kocke (velikosti papirnatih košaric) ter jih tako dati zamrzniti, nato pa odmrzovati v hladilniku. Prosim za pomoč!
Vnaprej se zahvaljujem...
Ekapuka