26. jun 2012 10:02
Ne, Rimljanka, to sigurno ni res, ker za to res skrbim za svoje rožice.
26. jun 2012 10:02
Ne, Rimljanka, to sigurno ni res, ker za to res skrbim za svoje rožice.
26. jun 2012 11:11
yulchi je napisal/a: |
Joj, zdaj pa se še jaz javim. Sem kupila v trgovini borovničev čaj (v filter vrečkah) od Cedevite, in izmed vseh sestavin je not samo 0,1 % borovnic, pa 7 % borovničeve arome. Ostalo je hibiskus, jabolko, šipek...
|
"Borovničeva" frutabela ima podobno sestavo :)
Sem se spomnila še na merkator bio lešnike-enkrat sem jih kupila, ker so bolj poceni od navadnih in ugotovila, da ni za šparat pri tem
f0rk
27. jun 2012 9:37
yulchi je napisal/a: |
Sem kupila v trgovini borovničev čaj (v filter vrečkah) od Cedevite, in izmed vseh sestavin je not samo 0,1 % borovnic, pa 7 % borovničeve arome. Ostalo je hibiskus, jabolko, šipek...
|
Pri tem (in podobnih) čaju je najbolj problematično to, da so na škatli narisane borovnice, v resnici pa glavna sestavina niso borovnice.
Ali ni tako, da embalaža ne sme biti zavajajoča: če so na sliki borovnice, potem mora izdelek vsebovati borovnice – pa ne samo v sledovih.
Hm, mogoče bi bilo dobro povprašati inšpektorat ali Zvezo potrošnikov Slovenije.
rdkapica
27. jun 2012 14:06
Ponavadi z malim tiskom piše nekako takole: priporočeno serviranje ali nekaj podobnega, se pravi, da ni to v škatli, ampak tako priporočajo, da serviraš.
Jutica
27. jun 2012 21:36
No bi rekla, da poanta borovničevega čaja ni, da ob šipkovem čaju serviram borovnice, ali da si jih celo sam anaberem in vržem v krop ampak kaj drugega. Prav tako ni BOROVNIČEVA frutabela zato, da bom zraven kupila še pest borovnic in jih ob tem zobala. Ta "predlog o serviranju" se uporablja v nekoliko drugačnem kontekstu, kolikor vem. Recimo pri kakem prepečencu, kjer je na pakiranju namazan s skuto in je pač "opozorjeno", da skuta ne pride v paketu. Pa kaka pašteta namazana na kruh, okrašena s cvetjem, kjer je za "posebne" ljudi razloženo, da šopek cvetja in štruca belega ne pride zraven v piksni. Če pa ima izdelek v svojem originalnem imenu neko sestavino pa mislim, da bi jo MORAL vsebovati v nekem razumnem procentu, kar se mi 0,00000x% ravno ne zdi.
Viva Meier
10. jul 2012 13:13
Citiram Cilino obvestilo:
...obveščam, da sem danes pri najboljšem sosedu opazila sladkor njihove znamke, ki ga ne pakira Agragold. Na embalaži piše, da ga dobavlja Pfeifer & Langen d.o.o. iz Ormoža. Na prvi pogled izgleda lepo sipek, kako se bo obnesel, bom videla čez čas. Kupila sem ga, ker tudi sama z zadnjimi dobavami od Agragolda nisem bila zadovoljna. Tisti, ki je bil pakiran 30.5. letos, se je čudno zgrudil, kot da bi bil vlažen.
Cila
10. jul 2012 13:22
Koliko specifična tema o kvaliteti kristalnega sladkorja sodi v temo vsesplošnega kritiziranja izdelkov?
rimljanka
10. jul 2012 13:40
Leclerc sadni sirup v pločevinki. Po okusu se uvršča na častno prvo mesto med najbolj ogabnimi okusi, kar sem jih kdaj poizkusila.
marijajak
10. jul 2012 14:11
Kisla smetana iz Lidla - ogabna.
Večina zelenjave in sadja v Hoferju, vse je popolnoma brez okusa in ima vonj po fajhtnem. Imajo pa zelo dobre papirne kuhinjske brisače (po 6 kosov v enem paketu, trenutno so v akciji po 1,99 EUR/paket).
Piščanji kosi v Leclercu (ne pakirani ampak vzeti pri mesarju), prinesla domov in zavrgla, ker so smrdeli, sicer pa kupujem meso v Leclercu vendar že pakiranega. Ribe kupujem v večini primerov samo še v Leclercu, nič več na tržnici. Kvaliteta zelo dobra, da o cenah sploh ne govorim, tudi trikrat ceneje kot na tržnici.
V Mercator pa praktično ne stopim več, ker je čisto vse ampak res čistvo vse, dražje kot v drugih trogovinah.
leandros
11. jul 2012 15:29
Viva Meier je napisal/a: |
No bi rekla, da poanta borovničevega čaja ni, da ob šipkovem čaju serviram borovnice, ali da si jih celo sam anaberem in vržem v krop ampak kaj drugega. Prav tako ni BOROVNIČEVA frutabela zato, da bom zraven kupila še pest borovnic in jih ob tem zobala. Ta "predlog o serviranju" se uporablja v nekoliko drugačnem kontekstu, kolikor vem. Recimo pri kakem prepečencu, kjer je na pakiranju namazan s skuto in je pač "opozorjeno", da skuta ne pride v paketu. Pa kaka pašteta namazana na kruh, okrašena s cvetjem, kjer je za "posebne" ljudi razloženo, da šopek cvetja in štruca belega ne pride zraven v piksni. Če pa ima izdelek v svojem originalnem imenu neko sestavino pa mislim, da bi jo MORAL vsebovati v nekem razumnem procentu, kar se mi 0,00000x% ravno ne zdi.
|
Se strinjam, moja napaka, sem prehitro prebrala vse skupaj in potem pišem bedarije
Jutica
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svinjska ribica
Cmočki šarenke v žametni bučni juhi