26. jun 2012 9:33
Nikoli več ne kupim zemljo za rože v Hoferju, ampak res nikoli več. Voda kar " pade skozi" v podstavek. Letos imam uničeno veselje, zaradi par evrov, ki sem jih prišparala z nakupom.
26. jun 2012 9:33
Nikoli več ne kupim zemljo za rože v Hoferju, ampak res nikoli več. Voda kar " pade skozi" v podstavek. Letos imam uničeno veselje, zaradi par evrov, ki sem jih prišparala z nakupom.
26. jun 2012 9:56
Zanimivo, pri meni s taisto prstjo, ki je bila pod 2€ za 40 l ni nobenih težav, že nekaj let jo uporabljam. Buci, morda si pa prst tako presušila, da se ne navlaži. To je pa značilno za prav vsako presušeno prst.
rimljanka
26. jun 2012 10:01
bannanna je napisal/a: |
aha, ta je še za poskusiti.. a je možno da ima hofer obe vrsti sladkorja? agragold in tega modrega? |
Včeraj sem kuhala črni ribez z agradgord sladkorjem, pa se je prav lepo in brez težav stopil. Res pa je, da ga imam doma že kar nekaj časa. Je povsem možno, da so različne serije različne.
rimljanka
26. jun 2012 10:02
Ne, Rimljanka, to sigurno ni res, ker za to res skrbim za svoje rožice.
26. jun 2012 11:11
yulchi je napisal/a: |
Joj, zdaj pa se še jaz javim. Sem kupila v trgovini borovničev čaj (v filter vrečkah) od Cedevite, in izmed vseh sestavin je not samo 0,1 % borovnic, pa 7 % borovničeve arome. Ostalo je hibiskus, jabolko, šipek...
|
"Borovničeva" frutabela ima podobno sestavo :)
Sem se spomnila še na merkator bio lešnike-enkrat sem jih kupila, ker so bolj poceni od navadnih in ugotovila, da ni za šparat pri tem
f0rk
27. jun 2012 9:37
yulchi je napisal/a: |
Sem kupila v trgovini borovničev čaj (v filter vrečkah) od Cedevite, in izmed vseh sestavin je not samo 0,1 % borovnic, pa 7 % borovničeve arome. Ostalo je hibiskus, jabolko, šipek...
|
Pri tem (in podobnih) čaju je najbolj problematično to, da so na škatli narisane borovnice, v resnici pa glavna sestavina niso borovnice.
Ali ni tako, da embalaža ne sme biti zavajajoča: če so na sliki borovnice, potem mora izdelek vsebovati borovnice – pa ne samo v sledovih.
Hm, mogoče bi bilo dobro povprašati inšpektorat ali Zvezo potrošnikov Slovenije.
rdkapica
27. jun 2012 14:06
Ponavadi z malim tiskom piše nekako takole: priporočeno serviranje ali nekaj podobnega, se pravi, da ni to v škatli, ampak tako priporočajo, da serviraš.
Jutica
27. jun 2012 21:36
No bi rekla, da poanta borovničevega čaja ni, da ob šipkovem čaju serviram borovnice, ali da si jih celo sam anaberem in vržem v krop ampak kaj drugega. Prav tako ni BOROVNIČEVA frutabela zato, da bom zraven kupila še pest borovnic in jih ob tem zobala. Ta "predlog o serviranju" se uporablja v nekoliko drugačnem kontekstu, kolikor vem. Recimo pri kakem prepečencu, kjer je na pakiranju namazan s skuto in je pač "opozorjeno", da skuta ne pride v paketu. Pa kaka pašteta namazana na kruh, okrašena s cvetjem, kjer je za "posebne" ljudi razloženo, da šopek cvetja in štruca belega ne pride zraven v piksni. Če pa ima izdelek v svojem originalnem imenu neko sestavino pa mislim, da bi jo MORAL vsebovati v nekem razumnem procentu, kar se mi 0,00000x% ravno ne zdi.
Viva Meier
10. jul 2012 13:13
Citiram Cilino obvestilo:
...obveščam, da sem danes pri najboljšem sosedu opazila sladkor njihove znamke, ki ga ne pakira Agragold. Na embalaži piše, da ga dobavlja Pfeifer & Langen d.o.o. iz Ormoža. Na prvi pogled izgleda lepo sipek, kako se bo obnesel, bom videla čez čas. Kupila sem ga, ker tudi sama z zadnjimi dobavami od Agragolda nisem bila zadovoljna. Tisti, ki je bil pakiran 30.5. letos, se je čudno zgrudil, kot da bi bil vlažen.
Cila
10. jul 2012 13:22
Koliko specifična tema o kvaliteti kristalnega sladkorja sodi v temo vsesplošnega kritiziranja izdelkov?
rimljanka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Palačinke z gobami in ajdovo kašo
Ajdov kruh z orehi