Zanima me, na kakšne načine je možno zagostiti omake za npr. k mesu, če se mi upira uporaba raznih mok, škrobov, gustinov, itd.? Lepa hvala za pomoč...
Drejček
Zanima me, na kakšne načine je možno zagostiti omake za npr. k mesu, če se mi upira uporaba raznih mok, škrobov, gustinov, itd.? Lepa hvala za pomoč...
Drejček
11. jan 2004 17:27
nariban korenček, krompir, koruzni zdrob (npr. pri lignjih v omaki)... odvisno pač od omakce! Ziva
11. jan 2004 23:17
Jaz ponavadi uporabim drobtine ali instant krompir. Lp Maja Maja Preželj
3. feb 2004 20:37
Poskusi omakco čimbolj povret in dodaj žlico masla. LP vesna.p
5. feb 2004 8:11
Tudi bučke so dobro gostilo, predvsem zato, ker nimajo kakšnega specifičnega okusa - potrebno jih je samo dobro zdušiti in povsem razpadejo. LP, Alenka
5. feb 2004 14:33
Jaz sem zadnjič v omako od zrezkov dodala 1 žlico suhih zmletih gob in se je tudi lepo zgostilo in dobilo okus po gobicah, kot bi bili v omaki sveži jurčki. Anja
5. feb 2004 15:44
Čebula zgosti omako.
5. feb 2004 20:33
smetana --kisla, sladka , krompir
7. feb 2004 22:56
za goste juhe je fajni gres ...za razne mesne omake pa lahko notri naribaš sir
8. feb 2004 12:12
Mislim, da je najboljša čebula, krasna je tudi smetana, nariban krompir, naribano jabolko. Včasih pa zgostim omako enostavno s kus kusom. Katja
9. feb 2004 7:31
Ali pa 1 žlica jedilnega škroba -Gustina ,razredčena z malo mrzle vode. MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Goveji golaž iz pečice
Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike