14. maj 2012 14:08
Jaz kupujem na tržnici v Domžalah, ker so cene nižje kot v btc. Poznam branjevke in vem, da je domače. Pozimi pač razen radiča, motovilca, endivije, zeljne glave drugega ni v ponudbi. Ampak je zelenjava okusna, jajca pa sveža. Da ne omenjam zelja, repe, rdeče pese, brstični ohrovt.....Ostalo, kar vem da je uvoz kupim v trgovini, saj je ceneje.
Sem pa bila v soboto na tržnici v btc, ker sem šla po piščanca in je bilo veliko italijanske robe ( stročji fižol), belgijski paradižnik, cene pa ohoho. Moti me, da čez celo prodajajo uvoženo zelenjavo domači pridelovalci. Mi moj branjevec lepo po resnici pove od kod je zelenjava in mi je škoda preplačat tujo robo.
Češnje so bile po 6,99. In res so vsiljivi, tega pa na Ljubljanski tržnici ni. Ta ima itak poseben čar, prodajalci so že vrsto let( sploh ena naša zeljarica), ponudbe je veliko, gužva pa tudi. Je pa več izbire. Lani poleti sem opazila, da so bile cene v btc višje kot na glavni tržnici.
Vsekakor se splača kupovat sezonsko zelenjavo. Če se navežeš na svojega branjevca, ti bo vedno po resnici povedal.
Vsekakor je največ razlike pri kvalitete solate in paradižniku( poleti).
Jaz sem ta vikend kupila naš paradižnik v Tušu po 1,59 eura in mlad krompir iz Egipta(cca pol eura kg, na tržnici pa 3 eur in več) . Tudi stari krompir sem kupila v trgovini, ampak od slovenskih proizvajalcev.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 14. 2012 14:45