18. jan 2005 12:55
Veri je mela včeraj predavanja do ponoči, se pa vrača:)
Hm, kar se tiče receptov za avtomat seveda veselo experimentiram in je vse kar dobro, ampak ni pe še perfektno - navadno manjka ta prava oblika, zato sem zaenkrat še skromno tiho:) Ampak bo kmalu in takrat dobite kak drugačen recept:)
Zenelb, ajdov kruh z orehi najdeš v bazi pod mešani ajdov kruh, se mi zdi. Jaz sem ga delala na roke in je bil zelooo dober, sem pa dala vsaj 2x več orehov, mislim da celo 3x toliko. V avtomatu ga še nisem naredila, ker mi je zmanjkalo ajdove moke in pridem vedno prepozno domov, da bi šla v trgovino...
Zeliščni kruh ni problem, enstavno vrži not še zelišča/začimbe po svojem okusu. Jaz sem naredila predvčerajšnjim začinjen graham kruh:
310 ml vode
500 g graham moke
1 žlico medu
2 žlički sladkorja
1 žličko soli
1 paketek suhega kvasa (7 g)
1 žlico majarona
1 žlico začimb za žar
Ta je bil zelo dober, čeprav sem ga pekla v modelčkih in samo testo zameslia v avtomatu. Zato sem potem dodala še moke, ko sem drugič meslia na roke. Drugič je vzjajal v modelčkih, namazala sem ga še z mlekom in posula z ovsenimi kosmiči. Ima pa zelo močen okus, mirno ga lahko ješ samega in če ti je toliko začimb preveč, daj pač manj. Fantom se je zelo dopadel. Edino polnjeni kruhki so mu delali konkurenco - tega ne moreš naredit na avtomat. Oz,. čakite malo, ideja, sprobam danes zvečer, če bi lahko naredila nekaj podobnega. Če rata, povem:)
DanaS, lahko probaš zgornji recept in mu v zadnji fazi - po pisku primešaš še razno semenje: 2 žlici sončničnih, 1 žlico bučnih semen, 2 žlici ovsenega rižeka (oves, ki ni v kosmičih), 1-3 žlice ovsenih kosmičev,...
Potem sem nekaj experimentirala s koruznim kruhom s poletno in mlekom v prahu, pa še ni čisto to, kar bi rada. Okus je v redu, ampak sem dala veliko več kor. moke kot bele in je bil nizek... Bom naštuditrala!
Veri