7. maj 2012 15:12
Pozdravljene
Vsem res hvala za odgovore ,so mi pomagali k odločitvi.Vsak je nekaj svojih izkušenj prispeval- hvala.
Vandelina tebi pa sporočilo. Nikoli ne misli ,da znaš vse na tem svetu, človek se celo življenje uči, pa še neumen umre. Vsako življensko obdobje ima drugačno razmišljanje. Sicer o tebi ne vem veliko, ker nisem redna bralka forumov, včasih na hitro pokukam kak recept in naslove forumov. Moje pleme, kot ga imenuješ vsebuje 4 otroke različnih starosti, zato je potrebno poskrbeti, da se bodo imeli vsi lepo, tudi midva z možem.Rade volj bi si privoščila 3 izlete 3 tedne, če bi mi dopuščala denarnica, žal pa v času ko sem bila na porodniški podjetje ni uspešno poslovalo in se je zaprlo, tako sem po porodniški pristala na zavodu,pisala prošnje ,hodila na razgovore ob omembi 4 otrok,( varstvo v dop. času imam -šola vrtec, popoldne pa lahko delam na 2 izmeni zato da se z možem zamenjava ) se delodajalci niso več odzvali. Žal nimam več žive mame, oče je prestar in predaleč, tast je pokojni, tašča pa blizu, vendar bolna in sama rabi pomoč, torej adijo varstvo. Ostane moževa delavska plača , dokladi in juhu trenutno imam pogodbo za en mesec službo, ko odplačam posojilo, položnice mi ostane še za hrano in oblačila, obutev, ki jo otroci potrebujejo, tako da varianta ,da bi hodili preizkušat terme žal odpade. Če bi to lahko počela, najbrž ne bi na forumu spraševala kaj in kako, ampak bi odjadrali v izvidnico.
Glede nasvetov o pogovoru v družini- naša družina ne bi mogla funkcionirati brez pogovora, usklajevanja vseh želja, potreb ...Tako da nasvetov glede tega res ne rabim, če jih bom rabila bom pa zastavila vprašanje in ga tako tudi naslovila.
Nasveti o vzgoji otrok in njihovemu sodelovanju- moje vprašanje se ni nanašalo na to temo , kljub 4 otrokom imam nekaj izkušenj, vseh pa še ne in mislim da jih tudi ti nimaš. Nikakor ne misli da otroke lahko vzgajaš kot piše v knjigah. Vsak otrok je unikaten in ga moraš tako dojemati in sprejemati. pravila, ki jih uveljaviš pri enemu ni rečeno da bodo delovala tudi pri drugemu.... O tem bi se dalo razpravljati..
V glavnem Vandelina res sem vesela zate da stvari obvladaš v nulo, jaz se bom pa še vedno učila, pa čeravno imam za seboj 43 let. Nisem užaljena ali karkoli in vseesno hvala.
Vsem ostalim tudi še enkrat hvala lep dan še naprej
kokr