Pozdravljeni!
A kdo ve recept za 'čudovito testo'?Videla sem v albumu od Dragičke.
že v naprej hvala lepa
lp
nejcanja
Pozdravljeni!
A kdo ve recept za 'čudovito testo'?Videla sem v albumu od Dragičke.
že v naprej hvala lepa
lp
nejcanja
5. maj 2012 7:36
Zakaj pa se ne obrneš direktno na Dragičko po ZS?
Sweetie
5. maj 2012 8:00
Ne vem, zakaj ne morem prilepiti povezave, išči ga med recepti pod imenom VSESTRANSKO TESTO.
rrr
5. maj 2012 8:02
Najcanja, se opravičujem, včeraj ni bilo časa. Če ni prepozno ti sedaj posredujem. (Ob priliki ga dam med recepte.)
"ČUDOVITO TESTO"
1,3 kg moke
1 pecilni prašek
1 kocka kvasa
2 žlici sladkorja
1 žlica soli
2 kozarca kislega mleka /kozarec od jogurta/
2 kozarca navadnega mleka
1 kozarec olja
2 jajci
V posodico damo žličko moke, žličko sladkorja in kvas - premešamo, prelijemo z malo toplega mleka ter pustimo, da kvas začne delovati.
Presejano moko damo v večjo posodo, dodamo kislo mleko, olje, preostalo navadno mleko, sol in jajca. Dodamo vzhajan kvas in vse dobro zmešamo. Ko se testo začne ločevati od posode, ga damo v vrečko in pustimo v hladilniku za najmanj 2 - 4 ure ali čez noč.
Od kepe vzhajanega testa odtrgano kos, damo na delovno površino, ki smo jo prej pomokali z ostro moko in delamo zvitke, žepke ali cvremo v maščobi (kot flancate).
Testo lahko držimo v hladilnik (v vrečki) tudi do 7 dni. Uporabimo ga po potrebi. Ko odvzamemo nekaj testa, preostalo še naprej vzhaja, tako da bo videti, kot da nismo nič vzeli.
Dober tek!
Mygrace
sporočila: 6506
5. maj 2012 9:49
Vsestransko testo http://www.kulinarika.net/recepti/11944/kruh/vsestransk ne vsebuje pecilnega praška, sicer je pa vse isto.
Zelo uporabno
Mygrace
5. maj 2012 13:53
Super!Hvala lepa!Mogoče še danes zamesim,zjutraj bo pa zadišalo.......mmmmm...;)
Pozdravček vsem in uživajte
nejcanja
6. maj 2012 16:11
Pozdravljeni!
A v receptu prideta in kvas in pecilni ? Ali je mogoče prišlo do pomote?
Hvala.
Lp iz Obale
rina1234
6. maj 2012 16:22
Vedno dam samo kvas (kocko 4,2 g). Kislo mleko lahko nadomestimo z jogurtom, če se mi po hladilniku "valja " ostanek kisle smetane, dodam tudi to.
Odličen recept, ki sem ga že dolgo nazaj odkrila na Colinariki in me rešuje v jutranjih urah, pred odhodom na piknik, trgatev ..., da ne vstajam sredi noči za pripravo testa.
Samo enkrat sem imela ostanek v hladilniku več kot štiri dni, pa mi je testo zakisalo.
kobra 1
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veganski sladoled z navihanci
Šahovnica