10. maj 2012 10:16
Bi še jaz povprašala za mnenje. Prejšnji teden je prišlo do okvare zamrzovalnika in hladilnika. Vsa vsebina zamrzovalnika se je odtajala, saj aparat nima senzorja za opozorilo, da je padla temperatura.Niti ne prikazuje notranje temperature. Ker smo bili odsotni, sta hčerki šele zjutraj opazili lužo na tleh in večina hrane je bila že pokvarjena.
Ker je bil hladilnik - lg total no frost skoraj 1400 evrov, sva oba zelo razočarana, da ni nobenega alarma. Pa še star je komaj 8 mesecev. Ob nakupu nisva imela možnosti videti razstavnega eksponata, na internetu pa ni nikjer bilo navedeno, da tega prikaza ni oz. je in sva bila dejansko zavedena z nakupom.
Serviser je ugotovil, da je prišlo do okvare kapilarne cevi in plin ni krožil. Sistem je očistil z dušikom, ponovno napolnil plin in zamenjal kompresor.
Sedaj po drugem dnevu delovanja ugotavljam, da aparat deluje čisto drugače kot prej. In sicer kompresor je bolj tih in v hladilniku se na policah več ne nabira vlaga (prej so bile police skoraj čisto mokre).
Serviser sicer pravi, da je do okvare prišlo nenadoma in da ni to tovarniška napaka. Sama pa imam občutek, da je bil hladilnik že od same izdelave nepopoln. Zanima me, če je možno v našem primeru uveljavljati stvarno napako? Nagibava se, da bi nabavila drug aparat, ki ima senzorje, ki prikazujejo notranjo temperaturo.
Sama imam sicer stanovanjsko zavarovanje tudi za vsebino zamrzovalnika, ki krije škodo enkrat letno. Bolj me skrbi odsotnost od doma, saj to pomeni, da bi ob daljši odsotnosti vseh članov lahko v stanovanju imeli katastrofo ob okvari. Za zdaj imam v zamrzovalniku termometer in ga vsak dan kontroliram.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi